Бели анђео

БЕЛИ АНЂЕО



Као дезерт за славску трпезу уз ону црну, чоколадну торту требала нам је нека бела, скроз другачија. Другачији јој је укус, али и начин припреме. Много је једноставније, нема печења кора и компликованих филова.
Ова торта нас је скоро одушевила на једној слави, али нисмо стигле да потражимо рецепт. 
Гуглале смо и дошле до неколико рецепата који су били слични ономе што смо јеле. А на крају смо комбиновањем њих дошле до овог који делимо са вама.
Кад је торта већ била готова, добиле смо савет да се после сваког слоја може ставити млевени или сецкани лешник. Свакако ћемо испробати и тако, кад је будемо следећи пут правиле. 

Састојци:

  • 1100 мл млека
  • паковање розен корица
  • 3 пудинга од ваниле
  • 300 гр беле чоколаде
  • 250 гр маргарина
  • 500 гр крем шлага
  • 400 гр киселе воде




Припрема:

Литар млека ставите да се кува. Кад прокључа додајте коцкице беле чоколаде и мешајте док се скроз не истопи. 



За то време размутите три пудинга у 100 мл млека. Додајте лагано у млеко све време мешајући. Скувани фил оставите да се скроз охлади.



Маргарин пенасто умутите.



Сједините га са хладним филом додајући једну по једну кашику маргарина у фил.


Посебно умутите шлаг крем. Ставите шлаг у посуду и одмах додајте 200 мл киселе воде. Крените са мућењем па лагано додајте мало по мало преостале воде да бисте добили чврсто умућен шлаг.
У зависности од тога колико је корица у паковању, поделите фил и шлаг на толико делова. Ми смо имале осам корица. Сваку од њих премажите филом па шлахом. Понављајте поступак док имате материјала. Последњи слој је шлаг, премажите целу торту. Најбоље је да торта одстоји 24 часа пре служења.


Декоришите је по жељи. Ми нисмо стигле да је декоришемо, али није било ни важно. :) Важан је укус који је одушевио и нас и госте. 

                                                            Пријатно! 
                    

Коментари

Популарни постови