Семифредо
СЕМИФРЕДО
Један савршен
полуледени дезерт. Једноставан за
припрему, нешто између торте и колача
и не захтева претерано умеће.
Састојци:
-
4 жуманца
-
2 јаја
-
100 гр шећера
-
500 мл слатке павлаке
-
100 гр млевене плазме
-
75 гр плазме
-
100 гр замрзнутих вишања
-
50 гр црне чоколаде
-
200 гр замрзнутих вишања
-
100 гр шећера
-
200 мл црног вина
-
½ кафене кашичице цимета
-
1 кафена кашичица густина
Припрема
Правоугаони
калуп димензија 30 x 11 цм обложите провидном
фолијом. Да бисте кували на пари припремите
две посуде различитог пречника. У већу
посуду сипајте воду, па у њу ставите
мању и ставите их на ватру како би се
вода загрејала.
Савет: јаја
морају бити на собној температури.
Жуманца, цела
јаја и шећер сипајте у мању посуду и
мешајте непрестано 10 минута. Маса треба
да почне да личи на ређи крем. Када је
крем готов, склоните са паре, прекријте
га провидном фолијом и оставите да се
у потпуности охлади.
Улупајте слатку
павлаку, у њу додајте крем од јаја и све
добро сједините. У ову смесу додајте
млевену плазму, крупне комаде плазме,
вишње и сецкану црну чоколаду.
Када смеса
буде спремна сипајте у калуп и ставите
у замрзивач.
У шерпицу сипајте
преостале вишње и шећер са вином и
циметом, кувајте на тихој ватри 10 минута.
У посебној посудици измешајте густин
са мало воде и сипајте у шерпицу са
вишњама. Кувајте још пар минута док се
прелив не згусне, и затим оставите да
се прохлади до собне температуре. Најбоље
је сервирати га на температури од -6 до
-10 ͒C. Пола сата пре сервирања извадите
из замрзивача, исеците на парчад и
прелијте припремљеним воћним сирупом.
Време
припреме 30 минута.
Пријатно!
Prelepo izgleda!
ОдговориИзбриши