Семифредо



СЕМИФРЕДО 



Један савршен полуледени дезерт. Једноставан за припрему, нешто између торте и колача и не захтева претерано умеће.


 Састојци:
  • 4 жуманца
  • 2 јаја
  • 100 гр шећера
  • 500 мл слатке павлаке
  • 100 гр млевене плазме
  • 75 гр плазме
  • 100 гр замрзнутих вишања
  • 50 гр црне чоколаде
Сируп:
  • 200 гр замрзнутих вишања
  • 100 гр шећера
  •  200 мл црног вина
  •  ½ кафене кашичице цимета
  •  1 кафена кашичица густина

Припрема

Правоугаони калуп димензија 30 x 11 цм обложите провидном фолијом. Да бисте кували на пари припремите две посуде различитог пречника. У већу посуду сипајте воду, па у њу ставите мању и ставите их на ватру како би се вода загрејала. 
Савет: јаја морају бити на собној температури. 
Жуманца, цела јаја и шећер сипајте у мању посуду и мешајте непрестано 10 минута. Маса треба да почне да личи на ређи крем. Када је крем готов, склоните са паре, прекријте га провидном фолијом и оставите да се у потпуности охлади. 


Улупајте слатку павлаку, у њу додајте крем од јаја и све добро сједините. У ову смесу додајте млевену плазму, крупне комаде плазме, вишње и сецкану црну чоколаду. 


 Када смеса буде спремна сипајте у калуп и ставите у замрзивач.
            
              У шерпицу сипајте преостале вишње и шећер са вином и циметом, кувајте на тихој ватри 10 минута. У посебној посудици измешајте густин са мало воде и сипајте у шерпицу са вишњама. Кувајте још пар минута док се прелив не згусне, и затим оставите да се прохлади до собне температуре. Најбоље је сервирати га на температури од -6 до -10 ͒C. Пола сата пре сервирања извадите из замрзивача, исеците на парчад и прелијте припремљеним воћним сирупом.
Време припреме 30 минута.
                                                                                                                                  Пријатно!

Коментари

Постави коментар

Популарни постови