Гулаш

ГУЛАШ




Када се у интернет претрагу укуца реч гулаш изађе много различитих рецепата. Иако је пореклом мађарско јело веома је популарно у свим крајевима Србије. Основа рецепта је у принципу иста - месо, лук, поврће и дуго крчкање. Представљамо вам како ми спремамо овај специјалитет.

Састојци:
  • 500 гр свињског меса
  • 1 кг црног лука
  • 2 шаргарепе
  • 2 паприке
  • 1 већи или 2 мања парадајза
  • 2 кашике свињске масти
  • 50 мл воде
  • со
  • бибер
  • ловор
  • 1 кашика алеве паприке
Припрема:

Поврће исецкајте на ситне коцкице и убаците у дубљу шерпу. Свињско месо (најбоље изаберите део од плећке) исецкајте на комадиће средње величине и сједините са поврћем. 



Одмах додајте маст, воду, ловор, со и бибер по укусу .



Кувајте на тихој ватри најмање два сата уз повремено мешање. Када је вода скоро скоз испарила додајте алеву паприку и кувајте још неких 5-10 минута. Знаћете да је сигурно готово ако је месо скроз мекано.



По жељи гулаш можете заљутити тако што ћете додати љуту папричицу или љуту алеву паприку. Гулаш можете сервирати уз тестенину или кромпир пире. Овог пута ми смо се одлучиле за другу опцију.
                                                                           
                                                                                           Пријатно! 

Коментари

Популарни постови