Лења пита

ЛЕЊА ПИТА





За лењу и хладну суботу логичан избор је Лења пита. :) 
Да нас угреје и врати у детињство, у неке још хладније новембре, који миришу на јабуке, орахе и цимет...

Састојци:

  • 250 гр масти
  • 250 гр шећера
  • 1 јаје
  • 600 гр брашна
  • 1 шољица млека
  • 1 прашак за пециво
  • 600 гр ренданих јабука
  • 150 гр сецканих ораха
  • цимет



Припрема:

Умутите дрвеном варјачом маст и шећер да се скроз сједине, или док вам рука не отпадне. :) Додајте јаје и наставите да мутите, а затим додајте млеко.




Кад се све сједини додајте брашно помешано са прашком за пециво и умесите глатко тесто.




Поделите га на два дела. Тесто је мекано и прхко или што бисмо ми овде на југу Србије рекли сипкаво. :)



Није потребно подмазати плех због масти у тесту. Оклагијом лагано растањите део теста и пребаците у плех, растањите да прекрије дно.




Равномерно распоредите јабуке и поспите преко орахе и цимет по укусу.



Други део теста лагано растањите преко тога. Делује можда компликовано, али је тесто толико мекано и лако за рад, без проблема се поправи ако се негде направи рупа. 
Одмах исеците коцке како желите да изгледа колач.


Пеците у рерни загрејаној на 200ºC  око пола сата, у зависности од јачине рерне.



Кад се скроз охлади вадите коцке поспите шећером у праху.

                                                                                                        Пријатно!

Коментари

Популарни постови