Чоколадна торта без млека
ЧОКОЛАДНА ТОРТА БЕЗ МЛЕКА
Постоји безброј рецепата за чоколадну торту. И кад је торта чоколадна не може бити лоша. :)
Оно што ову нашу одваја од других и разлог што је најчешће наш избор је то што не садржи млеко. Могу у њој уживати и они који га не конзумирају или су алергични.
Издашна је, а није скупа и увек изнова одушеви наше госте.
Састојци:
- 400 мл воде
- 700 гр шећера
- 400 гр црне чоколаде
- 100 гр какаа
- 18 јаја
- 6 кашика брашна
- 6 кашика презли
- 2 маргарина
- 200 гр шећера у праху
Припрема:
Ставите 400 мл воде и 400 гр шећера да се кува. Када почне да ври додајте какао и умешајте, додајте чоколаду поломљену на коцкице и мешајте док се скроз не истопи. Кувајте фил још 5 минута уз непрестано мешање. Скуван фил оставите да се у потпуности охлади.
Корице: 6 беланца и 100 гр шећера умутите у чврст снег. Додајте једно по једно 2 кашике брашна и презли и 2 кашике охлађеног чоколадног фила.
У плех ставите папир за печење и лагано растањите смесу. Пеците у рерни загрејаној на 180 °C око 15 минута. Чачкалицом проверите да ли је кора печена, водите рачуна да се не препече. Треба да остане мекана и да се мало лепи површина коре. Тако ћете знати да је добра.
Испеците овакве три корице. И охладите их.
Фил: 18 жуманца и 200 гр шећера у праху скувајте на пари све време мешајући како би се добила глатка смеса.
Фил: 18 жуманца и 200 гр шећера у праху скувајте на пари све време мешајући како би се добила глатка смеса.
И ово је потребно скроз охладити.
За то време пенасто умутите два маргарина која су претходно стајала на собној температури. (Уместо маргарина можете користити и маслац или пола једног пола другог, али онда торта неће бити без млека.)
Хладна жуманца додајте лагано маргарину и умутите.
У посебну посуду преручите хладан чоколадни фил и њему додајте умућене маргарин и жуманца.
Фил поделите на три дела и филујте редом коре.
Најбоље је да торта одстоји један дан пре служења. Можете је украсити по жељи шлагом или слатком павлаком, а ми смо нарендале црну чоколаду преко целе торте.
Пријатно!
Коментари
Постави коментар