Потаж од бундеве
Потаж од бундеве
Јуче је почео Божићни пост, који траје четрдесет дана, до Божића - празника Христовог рођења. Како већ дуже време постимо сваки православни пост не пада нам тешко припремање посне хране и осмишљавање занимљивих рецепата.
Одлучиле смо да ове хладне зимске дане угрејемо јесењим потажом од бундеве. Да изненадимо чула експлозијом укуса и мириса. Бундева је често на нашој трпези, а спој класичног укуса бундеве и софистицираног укуса кокосовог млека смо први пут сада пробале. Допада нам се како се слажу.
Ово јело посно је на води.
Састојци:
- 300 гр бундеве
- 1 јабука
- 1-2 чена белог лука
- 1-2 шаргарепе
- 1 главица црног лука
- цимет
- мускатни орах
- со
- бибер
- мајчина душица
- коцка за супу од поврћа
- 4-5 кашика кокосовог млека
- 500 мл воде
Све састојке исеците на комадиће, додајте зачине, количине прилагодите укусу. Коцку за супу прелијте са 500 мл вруће воде и кад се отопи додајте и то у шерпу. Процените да ли је потребно додати још мало воде.
Кувајте на тихој ватри око 2 сата. Када буде све мекано и кувано ставите у блендер и измиксајте пар минута да се добије глатка смеса.
Кувајте на тихој ватри око 2 сата. Када буде све мекано и кувано ставите у блендер и измиксајте пар минута да се добије глатка смеса.
У готов потаж сипајте кокосово млеко и оставите још пар минута да се кува.
Ми смо саме спремале кокосово млеко (рецепт ће ускоро бити на блогу), а може се користити и куповно кокосово млеко с тим што она углавном садрже додатно уље и онда јело неће бити посно на води.
Ми смо саме спремале кокосово млеко (рецепт ће ускоро бити на блогу), а може се користити и куповно кокосово млеко с тим што она углавном садрже додатно уље и онда јело неће бити посно на води.
Готов потаж можете декорисати зачинским биљем или голицама.
Пријатно!
Коментари
Постави коментар