Посне ораснице


ПОСНЕ ОРАСНИЦЕ





Скоро свако од нас има неки рецепт који нам није испао добро из првог покушаја и кога се плашимо. 🙂
Код нас су то ораснице. Пробале смо само једном и тај покушај се завршио неславно. Било је и суза, имамо овде и такве који плачу кад колач не успе. 😞 😁
Дуго нам је требало да поново одлучимо да се ухватимо у коштац са орасницама. А како нисмо од оних што лако одустају, није нам преостало ништа него да опет пробамо. Спремиле смо калупе, добро проучиле рецепт и наоружале се стрпљењем. И овог пута, то је то. Испале су савршене. 😊 
Нарасле су таман колико треба, унутра су шупље и топе се у устима. 

Пишите нам у коментарима, имате ли ви неки колач кога се "плашите"? 🙂


Састојци:

  • 250 гр маргарина
  • 250 гр млевених ораха
  • 500 гр шећера у праху
  • 200 гр брашна
  • 1 прашак за пециво
  • 80 гр чоколаде за кување



Припрема: 

Мутите маргарин са шећером у праху све док се не добије глатка, хомогена смеса. Биће вам потребно доста времена, мутите стрпљиво најмање 15 минута у зависности од јачине миксера.



Брашно просејте и помешајте са орасима и прашком за пециво. Додајте умућеном маргарину и умесите рукама. Месите све док се састојци у потпуности не сједине. Кад почне да се одваја од ивица посуде онда тесто преручите на радну површину и још мало умесите. Тесто треба да буде глатко и чврсто.



Плех подмажите уље и у њега ређајте лимене калупе које пуните тестом до ивице. Калупи су лимени, купљени на пијаци код човека код који продаје ствари од лима.


Пеците их у рерни загрејаној на 180°С, 10 минута. Водите рачуна да се не препреку. Треба да остану светле. Кад извадите плех из рерне оставите да се мало прохладе и вадите из калупа.



Скроз хладне колачиће декоришите истопљеном чоколадом за кување. Умочите оба краја по мало и оставите да се осуше. Од ове мере испадају око 80 орасница.

Коментари

Популарни постови