Карамел коцке

КАРАМЕЛ КОЦКЕ





Много волимо колаче који и кад се направе у посној верзији буду подједнако лепи и укусни. 
Ове карамел коцке су управо такве. 
Сочан и кремаст колач, богатог укуса карамеле и чоколаде никога не оставља равнодушним. 

Састојци: 

  • какао коре за торту
  • 650 мл кокосовог млека
  • 2 пудинга од чоколаде
  • 400 гр шећера
  • 250 гр маргарина
  • 50 гр шећера у праху
  • бадем у листићима




Припрема: 

У шерпу сипајте шећер и крамелишите га на тихој ватри, мешајте да не би загорео.


Кад се шећер скроз карамелизује додајте 450 мл топлог млека и наставите да кувате све док се карамелизовани шећер не истопи.

Пудинг помешајте са 200 мл хладног млека и додајте га лагано у шерпу са млеком и истопљеним шећером.
Непрекидно мешајте и скувајте пудинг.


Скувани фил пребаците у други суд да се хлади.



 Директно на фил ставите пријањајућу фолију и оставите да се на собној температури скроз охлади. 
Маргарин и шећер у праху умутите миксером и сједините са хладним филом.



Филујте коре и последњу поспите листићима бадема. 
Најбоље је колач направити дан раније како би коре омекшале и колач се лепо стегао. 





Коментари

Популарни постови