Карамел коцке
КАРАМЕЛ КОЦКЕ
Много волимо колаче који и кад се направе у посној верзији буду подједнако лепи и укусни.
Ове карамел коцке су управо такве.
Сочан и кремаст колач, богатог укуса карамеле и чоколаде никога не оставља равнодушним.
Састојци:
- какао коре за торту
- 650 мл кокосовог млека
- 2 пудинга од чоколаде
- 400 гр шећера
- 250 гр маргарина
- 50 гр шећера у праху
- бадем у листићима
Припрема:
У шерпу сипајте шећер и крамелишите га на тихој ватри, мешајте да не би загорео.
Кад се шећер скроз карамелизује додајте 450 мл топлог млека и наставите да кувате све док се карамелизовани шећер не истопи.
Кад се шећер скроз карамелизује додајте 450 мл топлог млека и наставите да кувате све док се карамелизовани шећер не истопи.
Пудинг помешајте са 200 мл хладног млека и додајте га лагано у шерпу са млеком и истопљеним шећером.
Скувани фил пребаците у други суд да се хлади.
Директно на фил ставите пријањајућу фолију и оставите да се на собној температури скроз охлади.
Директно на фил ставите пријањајућу фолију и оставите да се на собној температури скроз охлади.
Маргарин и шећер у праху умутите миксером и сједините са хладним филом.
Филујте коре и последњу поспите листићима бадема.
Филујте коре и последњу поспите листићима бадема.
Најбоље је колач направити дан раније како би коре омекшале и колач се лепо стегао.
Коментари
Постави коментар