Посне руске капе

ПОСНЕ РУСКЕ КАПЕ



Руске капе су омиљени колач нашег детињства. Декоративног изгледа и феноменалног укуса одувек заузимају посебно место на празничним трпезама. Као што смо већ помињале, ми већ дуго  постимо сваки православни пост у току године. Како волимо да кувамо, а и да једемо :)  трудимо се да направимо посне верзије омиљених колача. 
Испробале смо неколико различитих рецепата за посне руске капе, а од како смо откриле овај неизоставан је део наших славља која падају у посне дане. 

Састојци:

Кора: 
  • 30 кашика брашна
  • 20 кашика шећера 
  • 20 кашика уља
  • 35 кашика киселе воде
  • 1,5 прашак за пециво
  • 2 кашике какаа

Фил:
  • 500 мл кокосовог млека
  • 200 гр шећера
  • 6 пуних кашика брашна 
  • 1 маргарин

Декорисање:

  • 100 гр кокоса
  • 100 гр чоколаде за кување 

Припрема:

Помешајте посебно суве, а посебно мокре састојке и сједините их мешајући  ручно жицом за мућење. 


У плех ставите папир за печење и сипајте смесу за кору.



Пеците око пола сата у рерни загрејаној на 200°С. Проверите чачкалицом да ли је печено. Кад се кора скроз охлади, водоравно је поделите на два дела. Чашицом или округлом моделом вадите кругове. 



Док се кора хлади скувајте фил. 
Од 500 мл кокосовог млека одвојите мало колико је довољно да се помешају 6 кашика брашна. У остатак ставите шећер и ставите да се кува. Кад млеко прокључа додајте лагано, све време мешајући, брашно размућено са млеком и скувајте фил. Оставите га да се скроз охлади. Маргарин умутите миксером и додајте га у скроз охлађен фил. 


Филом спајајте по два круга и намажите и споља колач, уваљајте у кокос. Прелијте колаче глазуром од чоколаде истопљене са мало уља. 

                                                            Пријатно! 

Коментари

Популарни постови