Посни ситни колачи

ПОСНИ СИТНИ КОЛАЧИ



У време слава и празника највише пажње посвети се тражењу рецепата за ситне колаче. Волимо да испробамо нове рецепте и сваке године се трудимо да нађемо неке  занимљиве које нисмо пробале. 
Ипак, они од којих не одустајемо и који су класика управо су они који најбрже нестану са тањира. Већ годинама, незаобилазни и омиљени су - чоколадне корпице, лешник-гнезда и Фереро куглице.

ЧОКОЛАДНЕ КОРПИЦЕ

Састојци: 
  • чаша од јогурта воде
  • чаша од јогурта шећера
  • 100 гр кокоса или млевених ораха, бадема, лешника може било шта по жељи.
  • 250 гр чоколаде за кување
  • мале папирнате корпице за колаче
Припрема:

Воду и шећер ставите да се кувају. Пет минута нека ври па додајте кокос или шта сте већ одабрали. Кувајте још пет минута и оставите да се скроз охлади. 
Чоколаду истопите на пари са неколико кашика уља. 
У сваку папирнату корпицу ставите кашичицу истопљене чоколаде, кашичицу хладног фила па опет чоколаду да лепо прекрије. Украсите декоративним мрвицама или украсима.

ЛЕШНИК-ГНЕЗДА

Састојци: 

  • 100 мл воде
  • 100 гр шећера 
  • 100 гр маргарина
  • 100 гр чоколаде за кување
  • 100 гр млевених печених лешника
  • 125 гр млевених посног кекса
  • 100 гр млевених печених лешника
  • 100 гр посног крема
Припрема:

У шерпу ставите воду, шећер, маргарин и чоколаду и кувајте. Кад проври одмах додајте лешник и кекс. 
Смесу оставите да се скроз охлади, обликујте куглице и ваљајте у млевени лешник. Свакој куглици направите удубљење и напуните кремом користећи шприц за декорисање колача.

ФЕРЕРО КУГЛИЦЕ

Састојци: 

  • 200 гр посних наполитанки са укусом лешника
  • 100 гр чоколаде за кување 
  • 150 гр крупније млевених лешника
  • 150 гр посног крема 
  • 100 гр млевеног посног кекса
  • 125 гр маргарина
  • 100 гр чоколаде за кување 
  • пар кашика уља
  • 100 гр ситније сецканог млевеног лешника
Припрема:

Наполитанку која је претходно стајала у фрижидеру  измрвите. Додајте остале састојке и умесите смесу да се све сједини. Оставите мало да се стегне и правите куглице. 
Истопљену чоколаду ставите лешник и умочите сваку куглицу. Оставите да се куглице стегну. 



Коментари

Популарни постови