Принцес крофне

ПРИНЦЕС КРОФНЕ



Омиљени колач многих од нас. Обрадујемо се увек кад нас неко послужи њиме, али се до сада нисмо усуђивале са правимо. Разлог томе је углавном био што смо најлепше јеле код домаћица које су радо делиле рецепт али уз напомену да је јако тешко направити добре Принцес крофне. :D 

Срећом, постоји жена која рецепте дели толико прецизно да ако их правите по њеним упутствима нема шансе да не буде добро. Велико хвала Маји са блога Provereni recepti by Maja Babić, што нам је показала да ипак и ми умемо. :)

Састојци: 

За тесто: 

  • 250 мл воде
  • 125 мл уља
  • прстохват соли
  • 3 кашике шећера
  • 150 гр брашна 
  • 250 мл јаја (4-5 комада)



За фил:

  • 1 литар млека 
  • 250 гр шећера
  • 3 кесице ванил  шећера 
  • 5 жуманца
  • 1 јаје
  • 150 гр кукурузног скроба (густина)
  • 125 гр путера

Припрема: 

Прво припремите фил. Путер оставите да омекшава на собној температури. 
Једно цело јаје и пет жуманца лагано размутите жицом за мућење у већој посуди. 


Додајте 100 мл млека и сједините.


Лагано додајте пажљиво мешајући 150 гр густина да бисте добили смесу без грудвица. Додајте по мало и стрпљиво мешајте.


У другој шерпи скувајте 900 мл млека са шећером и ванил шећером. Кад проври нагло преспите у прву посуду са смесом. Мешајте све време, смеса ће одмах почети да се стеже. Мутите док се не стегне и сједини. 


Готов фил покријте провидним фолијом, директно на фил и оставите да се скроз охлади на собној температури. 

Док се фил хлади ви правите крофне. 
У шерпу сипајте воду, уље, со и шећер и ставите да проври. Склоните са рингле па додајте брашно и мешајте све док се не добије густо и глатко тесто. 


Нека се прохлади два - три минута па додајте јаја из неколико пута. Мешајте док смеса не постане хомогена.


Рерну укључите на 200°С да се греје. На плех ставите папир за печење. Напуните посластичарски шприц и формирајте крофне. Нама је од овог теста испало 24 мањих крофница. 




Није толико битно да се не додирују јер је тесто масно и неће се залепити. Пеците их између 30 и 40 минута, зависи искључиво од ваше рерне. Ни под којим условима не отварају рерну док се пеку. (Не питајте како знамо! 😂)




Оставите их да се охладе. За то време умутите омекшали путер и додајте га охлађеном филу. 


Охлађене крофне сеците на пола ои пуните филом. Преко поспите шећер из праху. Чувајте их на хладном, покривене. 


Испробајте и ви овај одличан рецепт! Пријатно!











Коментари

Популарни постови