Слане руске капе

СЛАНЕ РУСКЕ КАПЕ







Декоративно и веома укусно слано предјело. Слане руске капе су нас освојиле на први поглед, а о укусу је сувишно и причати. Оно што је додатни плус је што у недостатку времена од истих састојака можете направити и слани ролат или слану торту.


Састојци:

За кору:

  • 4 јаја 
  • 12 кашика брашна
  • 2 дл јогурта
  • 1 прашак за пециво
  • 1 кашичица соли
  • 1 изрендана шаргарепа
  • 100 мл уља


За фил:

  • 250 гр крем сира
  • 50 гр шунке
  • 50 гр печенице 
  • 1 кувано јаје

За премазивање и декорацију:

  • 1 дл павлаке
  • 100 гр мајонеза
  • 150 гр ренданог качкаваља
  • 1 кувано јаје
  • десетак маслина





Припрема:

Пенасто умутите јаја миксером, додајте им јогурт и уље. Сједините и додајте суве састојке. На крају додајте нарендану шаргарепу и промешајте варјачом. На плех ставите папир за печење и разлијте смесу. 

Пеците око 20 минута у рерни загрејаној на 200. Проверите чачкалицом да ли је готово. Треба да добије златну боју. 


Оставите кору да се скроз охлади и за то време направите фил. Шунку, печеницу и јаја исецкајте и додајте крем сиру. Пажљиво помешајте и оставите у фрижидеру.


                         

За премазивање помешајте мајонез и павлаку. 


Хладну кору исеците чашом или модлом у облику круга. Спајајте по два круга филом. 




Сваку руску капу премажите одозго и са стране мешавином мајонеза и павлаке. Уваљајте у качкаваљ. Јајима и маслинама декоришите непосредно пре служења. Чувајте их на хладном месту, покривене.
                                                                                                                                               
                                                                                                                                               Пријатно!





Коментари

Популарни постови