Слане руске капе
СЛАНЕ РУСКЕ КАПЕ
Декоративно и веома укусно слано предјело. Слане руске капе су нас освојиле на први поглед, а о укусу је сувишно и причати. Оно што је додатни плус је што у недостатку времена од истих састојака можете направити и слани ролат или слану торту.
Састојци:
За кору:
- 4 јаја
- 12 кашика брашна
- 2 дл јогурта
- 1 прашак за пециво
- 1 кашичица соли
- 1 изрендана шаргарепа
- 100 мл уља
За фил:
- 250 гр крем сира
- 50 гр шунке
- 50 гр печенице
- 1 кувано јаје
За премазивање и декорацију:
- 1 дл павлаке
- 100 гр мајонеза
- 150 гр ренданог качкаваља
- 1 кувано јаје
- десетак маслина
Припрема:
Пенасто умутите јаја миксером, додајте им јогурт и уље. Сједините и додајте суве састојке. На крају додајте нарендану шаргарепу и промешајте варјачом. На плех ставите папир за печење и разлијте смесу.
Пеците око 20 минута у рерни загрејаној на 200. Проверите чачкалицом да ли је готово. Треба да добије златну боју.
Оставите кору да се скроз охлади и за то време направите фил. Шунку, печеницу и јаја исецкајте и додајте крем сиру. Пажљиво помешајте и оставите у фрижидеру.
За премазивање помешајте мајонез и павлаку.
Хладну кору исеците чашом или модлом у облику круга. Спајајте по два круга филом.
Сваку руску капу премажите одозго и са стране мешавином мајонеза и павлаке. Уваљајте у качкаваљ. Јајима и маслинама декоришите непосредно пре служења. Чувајте их на хладном месту, покривене.
Пријатно!
Коментари
Постави коментар