Чизкејк са малинама
ЧИЗКЕЈК
Где год да одемо волимо да пробамо Чизкејк. Али ниједан није као домаћи. :) Овај је мешавина неколико рецепата и представља све оно што највише волимо у овом колачу, подлога од плазме и маслаца и воћни фил од малине без превише коштица. :D
Уместо малина можете користити било које друго бобичасто воће, али и кајсију, брескву или лимун на пример.
Како је ово један од омиљенијих колача код нас, а коначно имамо и одговарајући калуп, не сумњајте да ће многе верзије бити испробане и подељене са вама. :)
Састојци:
Подлога:
- 300 гр млевене плазме
- 120 гр маслаца
- 100 гр шећера у праху
- 120 мл млека
Чиз фил:
- 500 мл слатке павлаке
- 400 гр Ella сира (може и неки други неутрални сир или крем сир)
- 160 гр шећера у праху
- кесица желатина
Воћни фил:
- 400 гр малина
- 100 гр шећера
- 300 мл воде
- 2 кесице желатина
Припрема:
Маслац и шећер у праху умутите миксером.
Додајте млевену плазму и још мало умутите па додајте млеко. Сједините све лепо.
Од добијене смесе направите подлогу у калупу. Наш калуп је 26 цм и ова мера је таман да се попуни цео.
Калуп са подлогом оставите у фрижидер док правите фил.
Желатин прелијте са 50 мл хладне воде и оставите да набубри.
Слатку павлаку умутите миксером.
Сир и шећер у праху помешајте пажљиво варјачом.
Лагано додајте умућену павлаку и мешајте варјачом док се све не сједини.
Набубрели желатин истопите и додајте му кашику фила. Све лепо помешајте и додајте у фил. Мешајте варјачом док се све не уједначи. Фил ставите преко подлоге и вратите у фрижидер да се хлади док припремите воћни фил.
Две кесице желатина прелијте са 100 мл хладне воде и оставите да набубри. Малине са водом и шећером ставите да се кува десетак минута. Кашиком скините пену која се појављује у току кувања. Скуване малине процедите кроз цедиљку да би се одстраниле коштице. Можете оставити једну трећину непроцеђену да би се воће осећало у филу, тако смо ми урадиле. А можете и све процедити. Кад користите друго воће које нема ситне коштице не морате цедити. Затим додајте отопљен желатин и промешајте.
Оставите да се прохлади око пет минута и прелијте преко колача. Вратите у фрижидер, на најмање четири сата како би се стегао.
Пријатно!
Коментари
Постави коментар