Чизкејк са малинама

ЧИЗКЕЈК





Где год да одемо волимо да пробамо Чизкејк. Али ниједан није као домаћи. :)  Овај је мешавина неколико рецепата и представља све оно што највише волимо у овом колачу, подлога од плазме и маслаца и воћни фил од малине без превише коштица. :D

Уместо малина можете користити било које друго бобичасто воће, али и кајсију, брескву или лимун на пример. 

Како је ово један од омиљенијих колача код нас, а коначно имамо и одговарајући калуп, не сумњајте да ће многе верзије бити испробане и подељене са вама. :)

Састојци: 

Подлога: 
  • 300 гр млевене плазме
  • 120 гр маслаца 
  • 100 гр шећера у праху
  • 120 мл млека
Чиз фил: 
  • 500 мл слатке павлаке
  • 400 гр Ella сира (може и неки други неутрални сир или крем сир)
  • 160 гр шећера у праху
  • кесица желатина
Воћни фил:
  • 400 гр малина
  • 100 гр шећера
  • 300 мл воде 
  • 2 кесице желатина 
Припрема:
Маслац и шећер у праху умутите миксером. 
Додајте млевену плазму и још мало умутите па додајте млеко. Сједините све лепо. 
Од добијене смесе направите подлогу у калупу. Наш калуп је 26 цм и ова мера је таман да се попуни цео. 

Калуп са подлогом оставите у фрижидер док правите фил.

Желатин прелијте са 50 мл хладне воде и оставите да набубри. 


Слатку павлаку умутите миксером.


Сир и шећер у праху помешајте пажљиво варјачом.


Лагано додајте умућену павлаку и мешајте варјачом док се све не сједини. 


Набубрели желатин истопите и додајте му кашику фила. Све лепо помешајте и додајте у фил. Мешајте варјачом док се све не уједначи. Фил ставите преко подлоге и вратите у фрижидер да се хлади док припремите воћни фил. 


Две кесице желатина прелијте са 100 мл хладне воде и оставите да набубри. Малине са водом и шећером ставите да се кува десетак минута. Кашиком скините пену која се појављује у току кувања. Скуване малине процедите кроз цедиљку да би се одстраниле коштице. Можете оставити једну трећину непроцеђену да би се воће осећало у филу, тако смо ми урадиле. А можете и све процедити. Кад користите друго воће које нема ситне коштице не морате цедити. Затим додајте отопљен желатин и промешајте. 


Оставите да се прохлади око пет минута и прелијте преко колача. Вратите у фрижидер, на најмање четири сата како би се стегао. 






    Пријатно! 



Коментари

Популарни постови