Веома чоколадни колач

ВЕОМА ЧОКОЛАДНИ КОЛАЧ


Овај колач је настао из тога што нам се много јело нешто чоколадно и кремасто, а нисмо имале времена за прављење чоколадне торте. Заслужио је овај назив јер је препун чоколаде. :D
Као подлогу смо узеле класичну подлогу  за Чизкејк од плазме и маслаца, а као пуњење чоколадни ганаш од Чоколадног тарта. Поред укуса који нас је оборио са ногу, велики плус му је што се прави буквално за петнаест минута. 

Састојци
  • 200 гр млевене плазме
  • 80 гр маслаца 
  • неколико кашика млека
  • 200 гр млечне чоколаде
  • 200 гр црне чоколаде
  • 500 мл слатке павлаке

Припрема: 

Млевени кекс умутите миксером са омекшала путером. Додајте пар кашика млека да се маса сједини. 


Распоредите га на дно калупа. Можете користити калуп за тарт или било који дубљи калуп за колаче ако желите да колач буде висок. 


Оставите у фрижидеру да се стеже док направите ганаш.
Сипајте слатку павлаку у шерпу и одмах додајте сву чоколаду. Ставите да се загрева на тихој ватри све време мешајући, да се отопи. 
Кад се све сједини склоните са ватре и мало прохладите, а онда сипајте преко подлоге. 



Оставите у фрижидеру да одстоји најмање четири сата. Ми смо оставиле преко ноћи. 


                                                            Пријатно! 

Коментари

Популарни постови