Ћуфте у парадајз сосу

ЋУФТЕ У ПАРАДАЈЗ СОСУ



Рецепт за ћуфте без запршке и брашна. Ручак који се спрема за мање од сат времена, а преукусан је. 

Састојци: 
  • 400 гр млевеног меса
  • 1 јаје 
  • 3 кашике презле
  • кашика уља
  • со
  • зачини по избору 
  • 200 мл воде 
  • 1 већа главица црног лука
  • 1 већа шаргарепа 
  • 500 мл пасираног парадајза


Припрема: 

Лук и шаргарепу исецкајте ситније, ставите у дубљу шерпу, прелијте чашом воде и посолите. Ставите да прокључа. Након тога додајте пасирани парадајз и оставите да се кува на тихој ватри.
За то време направите ћуфте. Месу додајте јаја и уље па сједините, а онда додајте презле и зачине по избору. Ми обично ставимо бели лук у праху, бибер и куркуму. 


Рукама обликујте куглице приближно исте величине. 


Ћуфте се по оригиналном рецепту прже у уљу, али за здравију варијанту бирамо печење у рерни на само подмазаној тепсији. Потребно је десетак минута да буду готове у рерни загрејаној на 200° С. Само их морате окренути неколико пута да се равномерно испеку са свих страна. 


Готове ћуфте додајте у шерпу са сосом од парадајза и кувајте још двадесетак минута. 


Зачините ориганом и босиљком. 

*Презле смо направиле саме. Користиле смо хлеб од претходног дана запечен кратко у рерни. Поређајте кришке хлеба на папир за печење, пеците по око 5 минута са обе стране. Охладите и измрвите и то је то! 

                                                            Пријатно! 





Коментари

Популарни постови