Ћуфте у парадајз сосу
ЋУФТЕ У ПАРАДАЈЗ СОСУ
Рецепт за ћуфте без запршке и брашна. Ручак који се спрема за мање од сат времена, а преукусан је.
Састојци:
- 400 гр млевеног меса
- 1 јаје
- 3 кашике презле
- кашика уља
- со
- зачини по избору
- 200 мл воде
- 1 већа главица црног лука
- 1 већа шаргарепа
- 500 мл пасираног парадајза
Припрема:
Лук и шаргарепу исецкајте ситније, ставите у дубљу шерпу, прелијте чашом воде и посолите. Ставите да прокључа. Након тога додајте пасирани парадајз и оставите да се кува на тихој ватри.
За то време направите ћуфте. Месу додајте јаја и уље па сједините, а онда додајте презле и зачине по избору. Ми обично ставимо бели лук у праху, бибер и куркуму.
Рукама обликујте куглице приближно исте величине.
Ћуфте се по оригиналном рецепту прже у уљу, али за здравију варијанту бирамо печење у рерни на само подмазаној тепсији. Потребно је десетак минута да буду готове у рерни загрејаној на 200° С. Само их морате окренути неколико пута да се равномерно испеку са свих страна.
Готове ћуфте додајте у шерпу са сосом од парадајза и кувајте још двадесетак минута.
Зачините ориганом и босиљком.
*Презле смо направиле саме. Користиле смо хлеб од претходног дана запечен кратко у рерни. Поређајте кришке хлеба на папир за печење, пеците по око 5 минута са обе стране. Охладите и измрвите и то је то!
Пријатно!
Коментари
Постави коментар