Крем пита
КРЕМ ПИТА
Пеците око 15 минута у рерни загрејаној на 200°С. Проверите чачкалицом да ли је готово. Печену кору оставите да се прохлади.
Колач који је дефинитивно највише пута направљен у нашој кући. Прва асоцијација на детињство кад су слаткиши били углавном оно што нам мама направи. Једноставан, а укусан. Потребно је мало времена и мало новца за припрему овог дезерта.
Постоји неколико различитих рецепата по којима се Крем пита прави, а овај који са вама делимо је без млека тако да у њему могу уживати и они који су на млеко алергични или га не једу из неког другог разлога.
Састојци:
- 5 јаја
- 17 кашика шећера
- 4 пудинга од ваниле
- 1 прашак за пециво
- 1 л воде
- 5 кашика брашна
- шлаг и шећер у праху за декорацију
Припрема:
Одвојите жуманца и беланца. Жуманцима додајте 5 кашика шећера.
Умутите их миксером док се не сједине и шећер се истопи.
Користећи варјачу мешајте лагано додајући брашно и прашак за пециво. Мешајте док се не сједине састојци. Добићете тврђе тесто.
Уз помоћ влажне силиконске спатуле распоредите тесто по подмазаном калупу или плеху.
Пеците око 15 минута у рерни загрејаној на 200°С. Проверите чачкалицом да ли је готово. Печену кору оставите да се прохлади.
За то време припремите фил.
Четири пудинга и дванаест кашика шећера размутите са 200 мл воде.
Остатак воде (800 мл) ставите да се кува.
Кад проври скувајте пудинг.
Одмах умутите беланца у чврст снег.
Сједините их мутећи миксером. Врућ пудинг додајте у снег од беланаца.
Фил одмах прелијте преко коре и оставите пар сати да се охлади и стегне.
Декоришите по жељи.
Пријатно!
Коментари
Постави коментар