Крем пита

КРЕМ ПИТА


Колач који је дефинитивно највише пута направљен у нашој кући. Прва асоцијација на детињство кад су слаткиши били углавном оно што нам мама направи. Једноставан, а укусан. Потребно је мало времена и мало новца за припрему овог дезерта.
Постоји неколико различитих рецепата по којима се Крем пита прави, а овај који са вама делимо је без млека тако да у њему могу уживати и они који су на млеко алергични или га не једу из неког другог разлога. 

Састојци:
  • 5 јаја
  • 17 кашика шећера
  • 4 пудинга од ваниле
  • 1 прашак за пециво
  • 1 л воде
  • 5 кашика брашна
  • шлаг и шећер у праху за декорацију



Припрема:

Одвојите жуманца и беланца. Жуманцима додајте 5 кашика шећера. 


Умутите их миксером док се не сједине и шећер се истопи. 


Користећи варјачу мешајте лагано додајући брашно и прашак за пециво. Мешајте док се не сједине састојци. Добићете тврђе тесто. 


Уз помоћ влажне силиконске спатуле распоредите тесто по подмазаном калупу или плеху.


Пеците око 15 минута у рерни загрејаној на 200°С. Проверите чачкалицом да ли је готово. Печену кору оставите да се прохлади.



За то време припремите фил. 
Четири пудинга и дванаест кашика шећера размутите са 200 мл воде. 



Остатак воде (800 мл) ставите да се кува. 
Кад проври скувајте пудинг. 
Одмах умутите беланца у чврст снег.


Сједините их мутећи миксером. Врућ пудинг додајте у снег од беланаца.




Фил одмах прелијте преко коре и оставите пар сати да се охлади и стегне. 


Декоришите по жељи.



                                                            Пријатно! 

Коментари

Популарни постови