Ароматични запечени кромпир

АРОМАТИЧНИ ЗАПЕЧЕНИ КРОМПИР



За време поста кромпир је веома заступљен као намирница.  Овај рецепт је мало другачији од стандардних начина за припрему кромпира. Нама се допао, надамо се да ће и вама! 


Састојци: 

  • 1 кг кромпира
  • 200 мл воде 
  • кашика морске соли 
  • 4-5 чена белог лука
  • 4-5 ловорова листа
  • оригано
  • млевени бибер 
  • маслиново уље
  • сок од једног лимуна 
Припрема: 

Кромпир ољуштите и сеците на комаде. Воду и морску со ставите да прокључа и прелијте преко кромпира поређаног у тепсији. Прелијте маслиновим уљем, посолите бибером и ориганом. Распоредите листове ловора и ченове белог лука које само очистите и мало нагњечите, немојте их сецкати. 
Ставите да се пече у рерни загрејаној на 220° С. Кад вода испари и кромпир буде више него пола печен прелијте га соком од једног лимуна. Смањите рерну на 200° С и пеците све док не добије златну боју. 



Пријатно! 

Коментари

Популарни постови