Пита са јабукама (посно на води)
ПИТА СА ЈАБУКАМА (ПОСНО НА ВОДИ)
Одвојите по две коре. Прву премажите са мало воде, ставите другу преко ње. И њу премажите водом и на дно ставите једну четвртину надева.
Уролајте чврсто у ролат и поређајте у плех.
Пост на води често људима делује као баук и мисле да не би издржали или да не би имали идеју шта да спремају и једу. А, заправо, скоро свако посно јело може се направити у варијанти без уља.
Васкршњи пост има пуно дана када се по правилу пости на води. Пита са јабукама је једна од идеја шта да спремите и укусно поједете.
Састојци:
- 4 веће јабуке
- 2 кашике шећера
- 2 кашике гриза
- 8 кора за питу
- мало воде за премазивање кора
Припрема:
Јабуке ољуштите и изрендајте. Додајте им шећер и гриз. Овог пута користиле смо спелтин гриз, а може који год желите.
Одвојите по две коре. Прву премажите са мало воде, ставите другу преко ње. И њу премажите водом и на дно ставите једну четвртину надева.
Сваки ролат премажите са мало воде. Пеците у рерни загрејаној на 200 ° С двадесетак минута, односно док лепо не порумени, све зависи од јачине рерне.
Поново премажите са мало воде и оставите још пар минута у искљученој рерни.
Пријатно!
Коментари
Постави коментар