Посни мафини са шумским воћем

ПОСНИ МАФИНИ СА ШУМСКИМ ВОЋЕМ 



За први дан пролећа, одлучиле да смо да се засладимо мафинима од спелтиног брашна са шумским воћем.  Уместо спелтиног можете користити и обично бело брашно, а уместо шумског неко друго воће по избору. Можете им додати и комадиће чоколаде или какао, неко коштуњаво воће. Поиграјте се са укусима и направите себи најукуснију варијанту. 

Састојци: 


  • 300 гр меког спелтиног брашна
  • 1 прашак за пециво
  • једна чаша (од јогурта) шећера
  • 100 мл уља
  • 250 мл киселе воде
  • 3 пуне кашике џема по избору
  • око 300 гр воћа
  • 2 кашике гриза 


Припрема: 


Брашно помешајте са шећером и прашком за пецивом.



А онда додајте редом киселу воду, уље и џем и сједините све. 
Мирите ручно, нема потребе за миксером. 


Воћу додајте 2 кашике гриза. Ми смо користиле спелтин, али може било који. 


Кашиком за сладолед пуните корпице за мафине и у сваку ставите по мало воћа. 
Од ове смесе испадају 24 мања мафина. 


Пеците их петнаестак минута у рерни загрејаној на 200 ° С. 


Напомена: Мафине смо пекле увече и кад су се скроз охладили спаковале смо их у кесу. Ујутру су били мекани и свежи као да су тек направљени. :)


Коментари

Популарни постови