Пролећни подварак

ПРОЛЕЋНИ  ПОДВАРАК



Пролећни је зато што је од свежег купуса и зато што је га правимо у пролеће. :)
Без шале, ово је посна варијанта подварка као одлична идеја за ручак у време поста или кад желите да мало одморите од меса. У супротном можете му додати месо по жељи или рибу. Укусан је свакако, а једноставно се спрема. 

Састојци: 

  • једна средња главица купуса
  • једна мања главица црног лука 
  • два струка младог црног лука
  • два чена белог лука
  • три кашике маслиновог уља
  • кашика соли
  • две кашике туцане (алеве) паприке
  • ловоров лист
  • першун
  • бибер
  • вода 

Припрема: 



Лук ситно исецкајте. Укусно је и са празилуком, можете ставити уместо црног. Шаргарепу исецкајте на крупније комаде. 


Додајте маслиново уље и со и ставите да се пропржи. 


Кад поврће омекша додајте две пуне кашике туцане паприке. Ако волите љуто онда једну кашику слатке, једну љуте алеве паприке. Промешајте. 



Купус који сте претходно насецкали по жељи додајте у шерпу и пажљиво промешајте све, а затим додајте две чаше воде. 



За месну верзију сада ставите и месо. 

Кувајте га на тихој ватри око сат и по одприлике. Кад је овако ситно насецкан није му потребно дуго да се скува. 
Воду додајте тек колико је неопходно да не загори. Поента је да се купус динста, а не кува у води.



Кад је кувано, додајте бибер и сецкани першун и гурните у загрејану рерну да се кратко запече. 

Пријатно! 

Коментари

Популарни постови