Посна црна торта
ПОСНА ЦРНА ТОРТА
Слављеничка торта. За првих хиљаду људи који нас прате на инстаграму. ☺️
Ова торта може се направити и у форми бисквита, само исећи на коцке и посути шећером у праху. Како вам више одговара.
Одлична посна посластица. А кад, као ми, брашно замените спелтиним, шећер медом, онда и веома здрава. Испробајте обавезно! ;)
Наша је мања мера, видећете колико нам је испало. За оригиналну грамажу намирница посетите блог Ко то тамо, ту смо пронашле рецепт.
Састојци:
- шоља спелтиног брашна (овог пута брашно од целог зрна)
- пола шоље обичне, хладне воде
- мало мање од пола шоље уља
- пола шоље сецканих ораха
- кашика меда
- кашика џема од шљива
- равна кашичица соде бикарбоне
Припрема:
Све састојке сједините шпатулом.
Пребаците у калуп обложен папиром за печење.
Пеците око 15 минута у рерни загрејаној на 200°С, зависи од јачине рерне, проверавајте чачкалицом.
Оставите да се охлади па сеците и декоришите по жељи.
Пријатно!
Коментари
Постави коментар