Посна црна торта

ПОСНА ЦРНА ТОРТА


Слављеничка торта. За првих хиљаду људи који нас прате на инстаграму.  ☺️
Ова торта може се направити и у форми бисквита, само исећи на коцке и посути шећером у праху. Како вам више одговара. 
Одлична посна посластица. А кад, као ми, брашно замените спелтиним, шећер медом, онда и веома здрава. Испробајте обавезно! ;) 
Наша је мања мера, видећете колико нам је испало. За оригиналну грамажу намирница посетите блог Ко то тамо, ту смо пронашле рецепт.

Састојци: 

  • шоља спелтиног брашна (овог пута брашно од целог зрна)
  • пола шоље обичне, хладне воде
  • мало мање од пола шоље уља
  • пола шоље сецканих ораха
  • кашика меда
  • кашика џема од шљива
  • равна кашичица соде бикарбоне



Припрема: 

Све састојке сједините шпатулом. 




Пребаците у калуп обложен папиром за печење. 


Пеците око 15 минута у рерни загрејаној на 200°С, зависи од јачине рерне, проверавајте чачкалицом.



Оставите да се охлади па сеците и декоришите по жељи. 




                                                            Пријатно! 




Коментари

Популарни постови