Млади кромпирићи
МЛАДИ КРОМПИРИЋИ
Почиње сезона младих кромпирића којима се изузетно радујемо и у којима ћемо уживати у наредним месецима. Колико волимо младе кромпириће сувишно је и говорити, а ово је један од оних здравијих рецепата које без гриже савести спремамо и једемо. Нема пржења у дубоком уљу, потребно је само мало масноће за подмазиваље и пуно зачина по сопственом избору.
Састојци:
- 1 кг младих кромпирића
- зачини (бели лук у праху, морска со, љута туцана паприка, куркума, оригано, босиљак)
- вода за кување кромпира + кашичица соли
- уље за подмазивање
Припрема:
Ставите кашичицу соли у шерпу са водом и загрејте до кључања. Кромпириће добро оперите и очистите и убаците у кључалу воду. Кратко их кувајте, само да омекшају, није потребно да буду скроз скувани.
Оцедите воду и док су у цедиљци додајте зачине, добро протресите да се зачини сједине са кромпиром.
У загрејану рерну убаците подмазан плех да се загреје. Можете користити и свињску маст, ако је конзумирате, тако су укуснији. У загрејани плех изручите кромпириће, протресите да се лепо распореде и гурните назад у рерну.
Пеците док не буду запечени онако како волите. Зависи од јачине рерне, али није им потребно пуно да буду готови.
На исти начин можете припремити и обичан, стари кромпир. :)
Испробајте па нам јавите како вам се допада. ;)
Пријатно!
Коментари
Постави коментар