Интегрална погача

ИНТЕГРАЛНА ПОГАЧА


Домаћа погача од интегралног брашна, без квасца. Потребно је неколико минута да је замесите, тесто ставите у фрижидер да одмори док завршавате обавезе. Након вађења из фрижидера за мање од сат времена имаћете на столу врућу, мирисну погачу. 

Састојци: 

  • 400 гр интегралног брашна
  • морска со по укусу
  • 1 прашак за пециво
  • око 200 мл млаке воде
  • маслиново уље за премазивање 
  • шака сусама

Припрема: 

Брашно можете помешати, пола раженог, пола пшеничног интегралног. Или ставити само пшенично интегрално. Ставите га у чинију за мешање, додајте му со (у нашим рецептима углавном стоји морска со зато што њу користимо, наравно уместо ње може и обична или било која друга коју користите) и прашак за пециво (може и сода бикарбона као замена). Додајући воду кашиком замесите глатко тесто. У зависности од врсте брашна можда не потрошите сву воду, тесто треба да буде глатко и чврсто. Прекријте га пријањајућом фолијом и оставите да одмори у фрижидеру најмање два сата. Можете га чувати у фрижидеру највише два дана,али онда немојте додавати прашак за пециво. 
Када сте извадили тесто из фрижидера пренесите га на радној површини, по потреби додајте још мало брашна. Додајте шаку сусама и умесите тесто, а онда га обликујте у круг. 
Пребаците погачу у плех или тепсију обложену папиром за печење. Пеците у рерни загрејаној на 200° С, око 40 минута.

Пријатно! 

Коментари

Популарни постови