Ослић из рерне

ОСЛИЋ ИЗ РЕРНЕ




Кад спремамо рибу најчешће бирамо ону да роштиља или талантаре која се спрема напољу. Ако ипак правимо у кухињи, онда бирамо ону из рерне са што мање уља. Није потребно ни пуно времена за припрему овог јела, а није ни компликовано. 

Састојци: 

  • 1 кг ослића
  • 4 пуне кашике паленте
  • кашика туцане (алеве) паприке
  • кашика морске соли
  • кашика грчког зачина за рибу (можете га и сами направити садржи бибере, рузмарин, босиљак, паприку) 
  • маслиново уље
Припрема: 

Добро очишћене и опране комаде ослића уваљајте у припремљену мешавину и поређајте у суви плех или тепсију. Поспите маслиновим уљем и пеците у загрејаној рерни. Потребно је око 45 минута да би риба била печена. Проверавајте и повремено окрећите како би се испекло равномерно са свих страна. 

                                                            Пријатно! 



Коментари

Популарни постови