Ослић из рерне
ОСЛИЋ ИЗ РЕРНЕ
Кад спремамо рибу најчешће бирамо ону да роштиља или талантаре која се спрема напољу. Ако ипак правимо у кухињи, онда бирамо ону из рерне са што мање уља. Није потребно ни пуно времена за припрему овог јела, а није ни компликовано.
Састојци:
- 1 кг ослића
- 4 пуне кашике паленте
- кашика туцане (алеве) паприке
- кашика морске соли
- кашика грчког зачина за рибу (можете га и сами направити садржи бибере, рузмарин, босиљак, паприку)
- маслиново уље
Припрема:
Добро очишћене и опране комаде ослића уваљајте у припремљену мешавину и поређајте у суви плех или тепсију. Поспите маслиновим уљем и пеците у загрејаној рерни. Потребно је око 45 минута да би риба била печена. Проверавајте и повремено окрећите како би се испекло равномерно са свих страна.
Пријатно!
Коментари
Постави коментар