Хлеб из тигања са младим луком

ХЛЕБ ИЗ ТИГАЊА СА МЛАДИМ ЛУКОМ


Хлеб из тигања, популарни flatbread је брзо и укусно решење за ситуације када бисте да једете домаћи хлеб, а немате времена за компликоване припреме. 
Овај са младим луком је прави специјалитет за оне који воле млади лук. :D

Састојци: 

  • 200 гр спелтиног брашна (од целог зрна)
  • око 100 мл воде
  • кашичица соли
  • један већи или два мања струка младог лука
  • маслиново уље за премазивање 



Можете користити и обично пшенично бело брашно. Тако је у оригиналном рецепту који смо ми измениле. 

Припрема: 

Замесите тесто и оставите га да одстоји двадесетак минута.



Поделите тесто на два дела.



Оклагијом растањите тесто.



Поспите половином сецканог младог лука. 


Уролајте кору.



И увијте у круг.



А затим поново растањите оклагијом.



Премажите маслиновим уљем са обе стране и пеците у загрејаном тигању по пар минута са обе стране. 


Пријатно! 






Коментари

Популарни постови