Хлеб из тигања са младим луком
ХЛЕБ ИЗ ТИГАЊА СА МЛАДИМ ЛУКОМ
Хлеб из тигања, популарни flatbread је брзо и укусно решење за ситуације када бисте да једете домаћи хлеб, а немате времена за компликоване припреме.
Овај са младим луком је прави специјалитет за оне који воле млади лук. :D
Састојци:
- 200 гр спелтиног брашна (од целог зрна)
- око 100 мл воде
- кашичица соли
- један већи или два мања струка младог лука
- маслиново уље за премазивање
Можете користити и обично пшенично бело брашно. Тако је у оригиналном рецепту који смо ми измениле.
Припрема:
Замесите тесто и оставите га да одстоји двадесетак минута.
Поделите тесто на два дела.
Оклагијом растањите тесто.
Поспите половином сецканог младог лука.
Уролајте кору.
И увијте у круг.
А затим поново растањите оклагијом.
Премажите маслиновим уљем са обе стране и пеците у загрејаном тигању по пар минута са обе стране.
Пријатно!
Коментари
Постави коментар