Турски турбани

ТУРСКИ ТУРБАНИ




Декоративни, мекани, сочни колачи.  Топе се у устима. Правимо их кад се ужелимо домаћих, старинских дезерта. 


Састојци

  • 3 јаја
  • 3 шоље уља 
  • 3 шоље млека 
  • 1 прашак за пециво
  • коцка квасца
  • око 1300 гр брашна 
  • 3 кашичице какао праха
+ за шербет: 

  • 700 гр шећера
  • 4 шоље воде
* Шоља је црвена од doncafe кафе. 


Припрема

Прво редом додајте и сједините остале састојке, а онда додајте брашно да се умеси глатко тесто које се не лепи за руке. Обликујте лопту од теста и поделите на два дела. Један део остаје тако, а другом додајте какао. Оставите  теста да надође један сат. Након тога направите по 40 лоптица од обатеста, развуците их на облик ваљка и уплетите у плетеницу. Спојите крајеве плетеница у круг. Оставите пола сата да надође у плеху пре печења. Пеците их око 20 минута у рерни загрејаној на 200° С.  
Оставите их да се скроз охладе, а за то време направите шербет. Прелијте хладне колаче врућим шербетом. 
Ово је велика мера, добијете 40 колача. Можете направити и пола мере, сасвим је довољно. 

Коментари

Популарни постови