Турски турбани
ТУРСКИ ТУРБАНИ
Декоративни, мекани, сочни колачи. Топе се у устима. Правимо их кад се ужелимо домаћих, старинских дезерта.
Састојци:
- 3 јаја
- 3 шоље уља
- 3 шоље млека
- 1 прашак за пециво
- коцка квасца
- око 1300 гр брашна
- 3 кашичице какао праха
+ за шербет:
- 700 гр шећера
- 4 шоље воде
* Шоља је црвена од doncafe кафе.
Припрема:
Прво редом додајте и сједините остале састојке, а онда додајте брашно да се умеси глатко тесто које се не лепи за руке. Обликујте лопту од теста и поделите на два дела. Један део остаје тако, а другом додајте какао. Оставите теста да надође један сат. Након тога направите по 40 лоптица од обатеста, развуците их на облик ваљка и уплетите у плетеницу. Спојите крајеве плетеница у круг. Оставите пола сата да надође у плеху пре печења. Пеците их око 20 минута у рерни загрејаној на 200° С.
Оставите их да се скроз охладе, а за то време направите шербет. Прелијте хладне колаче врућим шербетом.
Ово је велика мера, добијете 40 колача. Можете направити и пола мере, сасвим је довољно.
Коментари
Постави коментар