Баклава са вишњама

БАКЛАВА СА ВИШЊАМА




Баклаве баш волимо. 😊 Поред свих класичних варијанти са орасима, лешницима и слично, ова са вишњама има почасно место у нашој кући. 
Спој киселе вишње и слатког прелива преукусна је комбинација која осваја на први залогај. 

Састојци: 

  • 1 јогурт
  • 1 чаша шећера 
  • 1 чаша уља 
  • 1 прашак за пециво 
  • 1 чаша гриза 
  • 16 кора за баклаву
  • 400 гр очишћених вишања

+ за прелив: 

  • 2 чаше шећера 
  • 1.5 чаша воде 
* Мера је чаша од јогурта. 


Припрема: 


Јогурт, шећер, уље, гриз и прашак за пециво умутите и лепо сједините. За један ролат потребно је 4 кора. Сваку кору премажите спремљеном смесом. Вишње оставите да се одледе и оцеде, а ако су свеже очистите их и оцедите. 



На четврту кору ставите вишње на крају коре (око 100 гр).


Уролајте у чврст ролат. Поновите поступак док има материјала. (Ми смо направиле 5 ролата да искористимо све коре из паковања.)



Пеците у загрејаној рерни око 25 минута, зависи од јачине рерне. Оставите да се охлади док спремите прелив од воде и шећера који треба да ври 15 минута. Врућим преливом прелијте хладну баклаву. Оставите пар сати да баклава упије и да се охлади.

Пријатно! 

Коментари

Популарни постови