Баклава са вишњама
БАКЛАВА СА ВИШЊАМА
Припрема:
Пријатно!
Баклаве баш волимо. 😊 Поред свих класичних варијанти са орасима, лешницима и слично, ова са вишњама има почасно место у нашој кући.
Спој киселе вишње и слатког прелива преукусна је комбинација која осваја на први залогај.
Састојци:
- 1 јогурт
- 1 чаша шећера
- 1 чаша уља
- 1 прашак за пециво
- 1 чаша гриза
- 16 кора за баклаву
- 400 гр очишћених вишања
+ за прелив:
- 2 чаше шећера
- 1.5 чаша воде
* Мера је чаша од јогурта.
Припрема:
Јогурт, шећер, уље, гриз и прашак за пециво умутите и лепо сједините. За један ролат потребно је 4 кора. Сваку кору премажите спремљеном смесом. Вишње оставите да се одледе и оцеде, а ако су свеже очистите их и оцедите.
На четврту кору ставите вишње на крају коре (око 100 гр).
Уролајте у чврст ролат. Поновите поступак док има материјала. (Ми смо направиле 5 ролата да искористимо све коре из паковања.)
Пеците у загрејаној рерни око 25 минута, зависи од јачине рерне. Оставите да се охлади док спремите прелив од воде и шећера који треба да ври 15 минута. Врућим преливом прелијте хладну баклаву. Оставите пар сати да баклава упије и да се охлади.
Пријатно!
Коментари
Постави коментар