Кох

КОХ


Кох је колач детињства, оно што нам је мајка правила кад нам се јело нешто слатко, сигурно једном недељно. Неправедно је запостављен у нашој кухињи последњих година, не сећам се кад сам га последњи пут правила, а ни јела. Потиснули су га неки други колачи, очигледно. Сада исправљамо то и правимо овај једноставан, а преукусан колач. 

Састојци: 

  • литар млека 
  • 4 кашике шећера
  • 2 ванилин шећера
  • 6 јаја
  • 6 кашика шећера 
  • 6 кашика пшеничног гриза
  • 1 кашика брашна

Припрема: 

Млеко скувајте са шећером и ванилин шећером  и скроз охладите. 



Одвојите беланца од жуманаца и умутите беланца са шећером у чврст  снег. Смањите брзину миксера на најслабије и додајте жуманца па све лепо сједините. Затим додајте гриз и брашно и умутите. Смесу излијте у подмазану тепсију. 


Рерну загрејте на 220°С, а кад ставите колач да се пече смањите на 180° С и пеците око 20 минута. Готово је кад порумени и почне по ивицама да се одваја од тепсије. Врућ колач прелијте хладним млеком и оставите у фрижидеру да се добро расхлади пре служења. 

 Пријатно!  





Коментари

Популарни постови