Кох
КОХ
Кох је колач детињства, оно што нам је мајка правила кад нам се јело нешто слатко, сигурно једном недељно. Неправедно је запостављен у нашој кухињи последњих година, не сећам се кад сам га последњи пут правила, а ни јела. Потиснули су га неки други колачи, очигледно. Сада исправљамо то и правимо овај једноставан, а преукусан колач.
Састојци:
- литар млека
- 4 кашике шећера
- 2 ванилин шећера
- 6 јаја
- 6 кашика шећера
- 6 кашика пшеничног гриза
- 1 кашика брашна
Припрема:
Млеко скувајте са шећером и ванилин шећером и скроз охладите.
Одвојите беланца од жуманаца и умутите беланца са шећером у чврст снег. Смањите брзину миксера на најслабије и додајте жуманца па све лепо сједините. Затим додајте гриз и брашно и умутите. Смесу излијте у подмазану тепсију.
Рерну загрејте на 220°С, а кад ставите колач да се пече смањите на 180° С и пеците око 20 минута. Готово је кад порумени и почне по ивицама да се одваја од тепсије. Врућ колач прелијте хладним млеком и оставите у фрижидеру да се добро расхлади пре служења.
Пријатно!
Коментари
Постави коментар