Кромпирићи из рерне

КРОМПИРИЋИ ИЗ РЕРНЕ



У току је Петровски пост и кромпирићи спремљени у рерни, без уља, идеални су за дане када постимо на води. Осим тога, ово је један од најздравијих начина да припремите кромпирићи у којима можете уживати без гриже савести. :)


Састојци: 


  • 1 кг кромпира 
  • вода и со за кување
  • зачини по укусу - туцана паприка, морска со, бели лук у праху, оригано...

Припрема

Кромпир ољуштите и исецкајте, за то време ставите воду са мало соли да прокључа. У кључалу воду спустите кромпириће да се кратко прокувају, десетак минута. Онда их извадите помешајте са омиљеним зачинима и поређајте по, папиром  за печење обложеном, плеху. 
Убаците плех у загрејану рерну и пеците од 45 - 60 минута, зависи од јачине рерне. Проверите виљушком да ли су готови. 
Споља треба да буду хрскави, а унутра мекани. 

Пријатно! 

Коментари

Популарни постови