Посна капри торта

ПОСНА КАПРИ ТОРТА





Посна капри торта са блога http://www.minjina-kuhinjica.com/ годинама је избор за рођенданску торту коју правим за своју мајку. Мењам само избор воћа у зависности од тога шта имам, и увек испадне подједнако укусна. Код ове торте волим једноставност у изради, може је направити свако, али и то што се количине лако прилагођавају потребама, па можете направити како малу, тако и велику, издашну торту. Код нас се правила велика, а ево и како. :)


Састојци:

  • 800 гр посног кекса
  • 1,5 л сока од наранџе
  • 300 гр посне чоколаде за кување
  • 6 пудинга од ваниле
  • 250 гр маргарина
  • 500 гр црвеног воћа
  • 250 гр + 6 кашика шећера
  • 100 гр шећера у праху
  • 300 + 150 мл воде
  • посни шлаг
Припрема:

У 1 л сока од наранџе ставите 6 кашика шећера да проври, за то време сједините 4 пудинга од ваниле са 200 мл сока и кад проври додајте лагано, све време мешајући да се фил изједначи. Скувани фил оставите да се скроз охлади. Маргарин измутите са шећером у праху па га додајте у охлађени фил и мутите док се и потпуности не сједини.


Воће, у нашем случају вишње, прелијте да 300 воде, додајте 250 гр шећера и ставите да се кува десетак минута. Преостала два пудинга сједините са 150 мл хладне воде па додајте у кувано воће и мешајте док се фил не скува. Ако желите, можете измиксати фил да се воће уситни, а тако ћете га и брже охладити. Само га пребаците у пластичну посуду за мућење.
Са мало уља истопите чоколаду и мало је прохладите, да остане довољно течна.
Када сте охладили филове, крените са филовањем торте. Кекс поделите на четири дела, умачите га у сок и ређајте на тацну. Премажите га чоколадом и оставите на пет минута у фрижидер да се стегне. Филове поделите на три дела, након чоколаде распоредите први део жутог, а преко њега и први део црвеног фила. Поступак понављајте док имате материјала, последњи слој је кекс. Готову торту оставите у фрижидер на хлађење, најбоље преко ноћи. Премажите је посним шлагом и декоришите по жељи. 

Пријатно!

Коментари

Популарни постови