Скуша из рерне

СКУША ИЗ РЕРНЕ




Риба и хладно бело вино, идеална комбинација. Скуша је лако захвална за спремање, печена у рерни је преукусна. 

Састојци:
  • 4 веће скуше
  • 50 мл маслиновог уља
  • пола везе першуна
  • главица белог лука
  • 1 лимун
  • морска со
  • 200 мл белог вина

Припрема:

Скушу очистите пре него што је скроз одлеђена. Скините унутрашњу кост, а ја волим и да склоним главу. :)
Направите маринаду и утрљајте целу рибу унутра и споља. Најбоље је да у маринади риба стоји преко ноћи, али довољно је и пар сати. 
Загрејте рерну, рибу пребаците у ватросталну чинију, пребаците и остатке маринаде. 




Пеците пола сата па прелијте рибу белим вином, а онда наставите са печењем још пола сата. Зависи од рерне, проверавајте. Кад лепо порумени, готова је.


Пријатно!



Коментари

Популарни постови