Скуша из рерне
СКУША ИЗ РЕРНЕ
Риба и хладно бело вино, идеална комбинација. Скуша је лако захвална за спремање, печена у рерни је преукусна.
Састојци:
- 4 веће скуше
- 50 мл маслиновог уља
- пола везе першуна
- главица белог лука
- 1 лимун
- морска со
- 200 мл белог вина
Припрема:
Скушу очистите пре него што је скроз одлеђена. Скините унутрашњу кост, а ја волим и да склоним главу. :)
Направите маринаду и утрљајте целу рибу унутра и споља. Најбоље је да у маринади риба стоји преко ноћи, али довољно је и пар сати.
Загрејте рерну, рибу пребаците у ватросталну чинију, пребаците и остатке маринаде.
Пеците пола сата па прелијте рибу белим вином, а онда наставите са печењем још пола сата. Зависи од рерне, проверавајте. Кад лепо порумени, готова је.
Пријатно!
Коментари
Постави коментар