Макароне са поврћем

МАКАРОНЕ СА ПОВРЋЕМ




Јела која се брзо спремају права су благодет за ове вреле дане. Ипак, мање времена преведеног поред шпорета не подразумева да се морате одрећи укусне хране. Код ових домаћих сосева за макароне највише волим што је безброј могућности. Можете ставити шта год вам се једе, волите или имате при руци. Ако нешто немате, само изоставите и то је. Сваки пут можете направити другачију комбинацију. Уживајте у импровизацији. 

Састојци:


  • главица црног лука
  • 2-3 чена белог лука
  • 3 паприке
  • 400 гр шампињона
  • 400 гр макарона
  • 3 већа парадајза
  • оригано
  • морска со 
  • маслиново уље
  • босиљак
Припрема:

Главицу лука исецкајте ситно и пропржите кратко на мало маслиновог уља. Лук одмах посолите, то доприноси пуштању сока и побољшању укуса. Исецкајте паприку и шампињоне. Ја волим крупније комаде да се поврће види у јелу. Додајте паприку и шампињоне и пустите да се динста. За то време ољуштите и исецкајте парадајз. Додајте га у шерпу и смањите мало температуру рингле. Додајте и сецкани бели лук и оставите да се кува. Повремено проверавајте, а за то време скувајте макароне у посољеној води.
Скуване макароне додајте скуваном сосу, помешајте, додајте зачине које волите и оставите поклопљену шерпу на топлом како би се укуси сјединили.

Ово јело можете надоградити додавајући му разне врсте меса, туњевину, пармезан или слично.

Одаберите своју комбинацију и пријатно!


Коментари

Популарни постови