Пуњене паприке
ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ
Лук исецкајте ситно, додајте маст и со и пржите добро, док лепо не омекша и добије боју. Мешајте га да не загори.
Пуните паприке, али не до самог краја, оставите простора да пиринач и месо надођу кад се буду скували. Затварајте поклопцима од дршки и ређајте у плех, једну поред друге, густо.
Мислим да свака домаћица мора да пронађе свој начин на који ће правити пуњене паприке. Јер ништа не мора, а све може. Ово важи за компликовано јело, али је заправо веома једноставно.
Састојци:
- 500 гр црног лука
- свињска маст за пржење
- 500 гр млевеног меса
- 100 гр пиринча
- двадесетак паприка
- бибер
- морска со
- алева паприка
Припрема:
Лук исецкајте ситно, додајте маст и со и пржите добро, док лепо не омекша и добије боју. Мешајте га да не загори.
Онда додајете месо, измешајте лепо и динстајте уз стално мешање. Пиринач оперите и додајте, зачините и склоните са ватре. Паприку оперите и издубите. Сачувајте дршке као поклопце.
Пуните паприке, али не до самог краја, оставите простора да пиринач и месо надођу кад се буду скували. Затварајте поклопцима од дршки и ређајте у плех, једну поред друге, густо.
Налијте воде да прекрије дно плеха и затворите га алуминијумском фолијом. Гурните плех у рерну и укључите је на 200 степени. Потребно је око 45 минута да паприка омекша, тада склоните фолију и оставите да се пуњене паприке запеку. Време зависи од јачине рерне, проверавајте.
Пријатно!
Коментари
Постави коментар