Лиснате кифле
ЛИСНАТЕ КИФЛЕ
Наравно да је џем скуван пре два дана морао одмах да се испроба. :)
А где ће боље него у лиснатим кифлама. Ово је универзални рецепт за лиснате кифле које се могу правити и празне, али и са разним, како слатким тако и сланим пуњењима.
Састојци:
- 2 јаја
- 1 јогурт
- 1 чаша (од јогурта) млаке воде
- кесица сувог квасца
- прстохват соли
- кашика шећера
- око 800 гр брашна
- 250 гр маслаца
Припрема:
У дубљој посуди помешајте јаја, јогурт, воду, квасац, со и шећер и постепено додајте брашно док не умесите глатко тесто. Одмах га поделите на 10 једнаких лоптица и сваку премесите.
Једну лоптицу растањите оклагијом на величину тањира и нарендајте замрзнути маслац, 1/8 одприлике.
Другу лоптицу растањите и ставите преко ове, поступак понављајте до пете лоптице на коју не иде маслац.
Прстима спојите крајеве и растањите оклагијом што тање.
Исеците на тракице.
На крају сваке ставите мало фила, у овом случају џема.
Умотајте кифле па их оставите сат времена да надођу у плеху. Исти поступак поновите и за преосталих 5 лоптица. Од ове мере испадају два плеха кифлица, прилагодите количине потребама.
Рерну загрејте на 200 степени и пеците их док не порумене и нарасту скоро дупло.
Напомена: Уместо маслаца може маргарин, а коме смета млечно, јогурт замените истом количином воде.
Пријатно!
Коментари
Постави коментар