Лиснате кифле

ЛИСНАТЕ КИФЛЕ





Наравно да је џем скуван  пре два дана морао одмах да се испроба. :)
А где ће боље него у лиснатим кифлама. Ово је универзални рецепт за лиснате кифле које се могу правити и празне, али и са разним, како слатким тако и сланим пуњењима. 

Састојци: 

  • 2 јаја
  • 1 јогурт 
  • 1 чаша (од јогурта) млаке воде
  • кесица сувог квасца
  • прстохват соли
  • кашика шећера
  • око 800 гр брашна
  • 250 гр маслаца

Припрема:



У дубљој посуди помешајте јаја, јогурт, воду, квасац, со и шећер и постепено додајте брашно док не умесите глатко тесто. Одмах га поделите на 10 једнаких лоптица и сваку премесите.
Једну лоптицу растањите оклагијом на величину тањира и нарендајте замрзнути маслац, 1/8 одприлике.





Другу лоптицу растањите и ставите преко ове, поступак понављајте до пете лоптице на коју не иде маслац.





Прстима спојите крајеве и растањите оклагијом што тање. 






Исеците на тракице.





На крају сваке ставите мало фила, у овом случају џема.



Умотајте кифле па их оставите сат времена да надођу у плеху. Исти поступак поновите и за преосталих 5 лоптица. Од ове мере испадају два плеха кифлица, прилагодите количине потребама.

Рерну загрејте на 200 степени и пеците их док не порумене и нарасту скоро дупло. 





Напомена: Уместо маслаца може маргарин, а коме смета млечно, јогурт замените истом количином воде.


Пријатно!



Коментари

Популарни постови