Посна пица

ПОСНА ПИЦА





Парадајз је на пици скоро најважнији састојак. Највише волим кад имам свој, домаћи па сама направим сос. Тако ми је најукусније.
Кад замесим тесто ставим сос да се кува. Док тесто нарасте сос је готов и спреман за филовање.

Тесто је класично - брашно, маслиново уље, со, мало квасца и млака вода.

Састојци за сос: 

  • 3-4 већа парадајза
  • морска со
  • 2 кашике маслиновог уља
  • зачини по укусу 
Припрема:

Парадајз ољуштите и исецкајте, ставите у дубљу шерпу и укључите ринглу на најјаче док почне да се кува, а онда смањите и крчкајте док вишак течности ме испари. Онда додајте уље, со и остале зачине по укусу. 

Ако не користите сос одмах, можете га у фрижидеру чувати десетак дана. Ставите га у стаклену посуду са поклопцем. 

Тесто растањите, филујте парадајзом и састојцима по жељи. За време поста најчешће буде једноставно - динстани шампињони, паприка и пуно оригана. 

Пеците у загрејаној рерни на 200° С, неких петнаест минута. Зависи од рерне. 
Печену пицу прелијте са мало маслиновог уља. 

Пријатно! 

Коментари

Популарни постови