Запечене макароне са млевеним месом

ЗАПЕЧЕНЕ МАКАРОНЕ СА МЛЕВЕНИМ МЕСОМ






Макароне су увек добар избор кад баш не знате шта бисте кували. А спремљене на овај начин, запечене у рерни, су калоричан и јак оброк. Ако решите да удовољите себи и поједете нешто сласно и сочно, следите рецепт и једноставно направите.



Састојци:

  • главица црног лука
  • пола кашике свињске масти
  • 400 гр млевеног меса
  • 3 велика парадајза
  • 400 гр макарона
  • морска со
  • ловоров лист
  • оригано
  • босиљак
  • 200 гр качкаваља

Припрема:

Црни лук исецкајте ситно, посолите и ставите да се пржи на свињској масти. Кад омекша додајте му млевено месо, лепо промешајте па додајте и зачине.
Парадајз ољуштите и исецкајте, додајте у шерпу и оставите да се кува поклопљено, на смањеној температури рингле. Можете користити и парадајз из конзерве или тетрапака.

За то време скувајте макароне у посољеној води и укључите рерну да се греје на 200 степени.
Скуване макароне помешајте са сосом и све преручите у ватросталну чинију. Преко нарендајте качкаваљ. Пеците двадесетак минута, а онда се препустите уживању за сва чула. 

Пријатно!







Коментари

Популарни постови