Запечене макароне са млевеним месом
ЗАПЕЧЕНЕ МАКАРОНЕ СА МЛЕВЕНИМ МЕСОМ
Макароне су увек добар избор кад баш не знате шта бисте кували. А спремљене на овај начин, запечене у рерни, су калоричан и јак оброк. Ако решите да удовољите себи и поједете нешто сласно и сочно, следите рецепт и једноставно направите.
Састојци:
- главица црног лука
- пола кашике свињске масти
- 400 гр млевеног меса
- 3 велика парадајза
- 400 гр макарона
- морска со
- ловоров лист
- оригано
- босиљак
- 200 гр качкаваља
Припрема:
Црни лук исецкајте ситно, посолите и ставите да се пржи на свињској масти. Кад омекша додајте му млевено месо, лепо промешајте па додајте и зачине.
Парадајз ољуштите и исецкајте, додајте у шерпу и оставите да се кува поклопљено, на смањеној температури рингле. Можете користити и парадајз из конзерве или тетрапака.
За то време скувајте макароне у посољеној води и укључите рерну да се греје на 200 степени.
Скуване макароне помешајте са сосом и све преручите у ватросталну чинију. Преко нарендајте качкаваљ. Пеците двадесетак минута, а онда се препустите уживању за сва чула.
Пријатно!
Коментари
Постави коментар