Кромпир пуњен сланином и качкаваљем
КРОМПИР ПУЊЕН СЛАНИНОМ И КАЧКАВАЉЕМ
Једва сам чекала да се вратим у своју кухињу и направим ово укусно јело које нисам дуго правила, а од како сам видела скоро негде, не избија ми из главе. Кромпир, сланиница и качкаваљ - савршена комбинација.
Једноставно за направити, погодно за оне који нису много вични у кухињи. Без превише прљавих судова. Идеално, зар не? ;)
Састојци:
- 8 кромпира
- 200 гр сланине
- 200 гр качкаваља
- морска со
- маслиново уље
- оригано
* Количине састојака прилагодите броју особа. Ово је за две, баш гладне. :)
Припрема:
Кромпир ољуштите и исеците на режњеве. Да би вам било лакше и да не бисте случајно пресекли кромпир скроз, искористите помоћ кашике. Наиме, кромпир ставите у кашику и придржавајте га док сечете ножем. Укључите рерну да се греје на 200 степени, како би била спремна за печење кад завршите пуњење.
Направите мешавину од маслиновог уља, оригана и морске соли. Можете ставити и бели лук.
Кулинарском четкицом премажите кромпире између сваког режња и одозго.
Сланину и качкаваљ исеците на веће комаде и пуните кромпир неизменично (сланина-качкаваљ-сланина). Пуњене кромпире ређате у ватросталну чинију или подмазану тепсију.
Пеците га око сат времена, зависи од рерне. Проверавајте, кад буде румен и мекан, готов је.
Кромпир на овај начин можете спремити и без пуњења, само са зачинима и послужити уз неко месо или јести самостално уз салату.
Пријатно!
Коментари
Постави коментар