Кромпир пуњен сланином и качкаваљем

КРОМПИР ПУЊЕН СЛАНИНОМ И КАЧКАВАЉЕМ






Једва сам чекала да се вратим у своју кухињу и направим ово укусно јело које нисам дуго правила, а од како сам видела скоро негде, не избија ми из главе. Кромпир, сланиница и качкаваљ - савршена комбинација.
Једноставно за направити, погодно за оне који нису много вични у кухињи. Без превише прљавих судова. Идеално, зар не? ;)


Састојци:

  • 8 кромпира
  • 200 гр сланине
  • 200 гр качкаваља
  • морска со
  • маслиново уље
  • оригано
* Количине састојака прилагодите броју особа. Ово је за две, баш гладне. :)


Припрема: 

Кромпир ољуштите и исеците на режњеве. Да би вам било лакше и да не бисте случајно пресекли кромпир скроз, искористите помоћ кашике. Наиме, кромпир ставите у кашику и придржавајте га док сечете ножем. Укључите рерну да се греје на 200 степени, како би била спремна за печење кад завршите пуњење.

Направите мешавину од маслиновог уља, оригана и морске соли. Можете ставити и бели лук.
Кулинарском четкицом премажите кромпире између сваког режња и одозго.
Сланину и качкаваљ исеците на веће комаде и пуните кромпир неизменично (сланина-качкаваљ-сланина). Пуњене кромпире ређате у ватросталну чинију или подмазану тепсију.







Пеците га око сат времена, зависи од рерне. Проверавајте, кад буде румен и мекан, готов је. 





Кромпир на овај начин можете спремити и без пуњења, само са зачинима и послужити уз неко месо или јести самостално уз салату.


Пријатно!

Коментари

Популарни постови