Преврнута пита

ПРЕВРНУТА ПИТА




Искрено, нисам неки претерани љубитељ пита које се праве од куповних кора. Много више волим оне од домаћих, суканих или развлачених кора. Али ова, преврнута, окренутна, необична пита са блога http://www.proverenirecepti.com/2012/03/naopaka-gibanica.html је нешто друго. Пробајте и уверићете се сами. 


Састојци:


  • 500 гр кора за питу (једно паковање)
  • 500 гр ситног сира
  • 80 гр брашна
  • 2 кашичице соли
  • 1 равна кашичица соде бикарбоне
  • 3 чаше киселог млека (3 x 180 ml)
  • 5 jaja
  • 100 мл уља
Припрема: 

Коре одвојите да нису залепљене па их исецкајте на тракице. Сир и кисело млеко помешајте па онда редом додајте састојке и лепо сједините. На крају додајте коре, али не све одједном него мало по мало. Додајте па умешајте и тако све док имате.

Оставите смесу да одстоји 5 минута па је излијте у плех. Немојте га подмазивати, код ове пите је фора да треба да се залепи. Пеците питу око 40 минута, зависи од рерне, кад лепо порумени и  готова је. Печену питу одмах окрените тако што ћете плех ослонити на поређане шоље за кафу. Оставите је тако да виси наглавачке двадесет минута, док се разлиста и прохлади.

*Мој плех је био велики, зато је испала тања. Следећи пут правим у мањем плеху.







Пријатно!




Коментари

Популарни постови