Бајадера

БАЈАДЕРА





Једном ми бајадера није испала добра. Тачно се сећам, правила сам колаче са сестром за славу и после више од петнаест врсти биле смо толико уморне да је њу мрзело да премери састојке. Прво је било мекано, па сам одакативно одавала, а онда смо добиле бајадеру тврду као камен. 😛
Наравоученије, прво спремите кухињску вагу, а онда крените са припремом овог класика међу колачима.


Састојци:


  • 400 гр шећера
  • 8 кашика воде
  • 150 гр маргарина или маслаца
  • 150 гр млевеног кекса
  • 150 гр млевених ораха или лешника
  • 50 гр чоколаде
  • 80 гр чоколаде за глазуру + кашика уља

Припрема:


Шећер ставите у шерпицу и додајте воду. Ставите на ринглу да се истопи. Ушпинујте неких пет минута (од кад крене да ври). Додајте маргарин, а кад се и он истопи, онда и кекс и орахе.
Сједините лепо масу  и поделите на два дела. У један ставите изломљену чоколаду и мешајте да се у врућем филу истопи.
Користила сам калуп димензија 20x10. Прво распоредите тамнији део па онда светлији. Оставите да се стегне па прелијте глазуром од чоколаде. 

Пријатно!

Коментари

Популарни постови