Лосос са ананасом
ЛОСОС СА АНАНАСОМ
Дружење са пријатељима, када се окупимо да заједно кувамо, проведемо квалитетно време, забављамо се уз добро вино и омиљену музику, увек је повод за славље.
Како сви волимо да кувамо, а и да добро једемо, удружимо се па се на столу увек нађу разне ђаконије.
Волимо да импровизујемо, испробавамо ново па се тако на новогодишњој трпези нашло и ово јело, спој необичних укуса.
Инспирацију смо добили од https://picbabun.com/chica_shtikla_i_kashika и ако случајно нисте упознати са њеним радом много пропуштате, одмах то исправитте јер вас чека права пастелна бајка. 💜
Састојци:
- 1 ананас
- 1 кг лососа
- маслиново уље
- бибер
- оригано
- морска со
- кашика шећера
Припрема:
На дно тепсије ставите маслиново уље (онако да прекрије цело дно и лепо се распореди), бибер по укусу и шећер.
Ананас попречно пресеците на танке комаде. И ставите у тепсију. Кухињском четкицом премажите добро ананас мешавином из тепсије.
Преко сваког парчета ананаса ставите парче лососа, поспите оригано и морску со и опет лепо премажите и ананас и рибу.
Филети лососа су погоднији за овај рецепт, али како их нисмо нашли, користили смо котлете.
Тепсију затворите алуминијумском фолијом и пеците пола сата на 200 степени. Зависи од рерне, али би требало да је довољно времена да ананас омекша, а лосос буде скоро готов.
Након пола сата склоните фолију и оставите да се запече још 10-15 минута, да шећер додатно карамелизује ананас и лосос ухвати корицу.
Ово необично, а веома укусно, јело нам се допало и сигурно ће наћи своје место у нашој кухињи. Одлично се сложило уз бело вино којим смо наздравили за успешан почетак године која је пред нама.
Пријатно!
Коментари
Постави коментар