Реформа торта

РЕФОРМА ТОРТА






Класик који не излази из моде и никада нам не може досадити. Реформа је све оно што желим од торте. Спој путера, чоколаде и ораха. 

Састојци:
 
За четири коре:

  • 12 беланца
  • 320 гр шећера 
  • 320 гр ораха
За фил:
  • 12 жуманца
  • 12 кашика шећера
  • 100 гр чоколаде за кување
  • 250 гр путера
За декорацију:
  • 200 мл слатке павлаке
  • 100 гр млечне чоколаде
  • 100 гр црне чоколаде

Припрема:

Укључите рерну да се греје на 180 степени. Три беланца мутите најјачом брзином миксера пар минута па им онда додајте 80 гр  шећера и умутите у чврст снег. Искључите миксер и постепено додајте 80 гр ораха, мешајте спатулом веома лагано.
Прекријте дно калупа папиром за печење. 
Калуп је пречника 28 цм. Распоредите смесу лаганим покретима и пеците око десет минута, зависи од рерне. Проверите чачкалицом. Поновите поступак четири пута. Печене коре прекријте обаветно чистом крпом да се не суше.

Можете и испећи и две коре, од дупло састојака, у већем правоугаоном плеху па обе поделити на пола и добити четири.

За фил умутите 12 жуманца и 12 кашика шећера миксером па ту смесу скувајте на пари. Пред крај кувања додајте чоколаду и мешајте док се не истопи. Оставите да се охлади. Путер пенасто умутите и додајте филу, сједините мутећи миксером. 

Филујте редом док имате материјала, кора треба да вам је последња. Оставите торту да се стегне, најбоље да преноћи, а сутрадан декоришите по жељи. 

Предлог за декорацију:

Умућени чоколадни ганаш који ћете направити тако што ћете слатку павлаку загрејати до кључања, а онда јој додати чоколаде и све то истопити. Оставите га да се скрох охлади, а онда га умутите кратко миксером.


Премажите торту и по ободима поспите орасима.


Пријатно!

Коментари

Популарни постови