Реформа торта
РЕФОРМА ТОРТА
Класик који не излази из моде и никада нам не може досадити. Реформа је све оно што желим од торте. Спој путера, чоколаде и ораха.
Састојци:
За четири коре:
Класик који не излази из моде и никада нам не може досадити. Реформа је све оно што желим од торте. Спој путера, чоколаде и ораха.
Састојци:
За четири коре:
- 12 беланца
- 320 гр шећера
- 320 гр ораха
За фил:
- 12 жуманца
- 12 кашика шећера
- 100 гр чоколаде за кување
- 250 гр путера
За декорацију:
- 200 мл слатке павлаке
- 100 гр млечне чоколаде
- 100 гр црне чоколаде
Припрема:
Укључите рерну да се греје на 180 степени. Три беланца мутите најјачом брзином миксера пар минута па им онда додајте 80 гр шећера и умутите у чврст снег. Искључите миксер и постепено додајте 80 гр ораха, мешајте спатулом веома лагано.
Прекријте дно калупа папиром за печење.
Калуп је пречника 28 цм. Распоредите смесу лаганим покретима и пеците око десет минута, зависи од рерне. Проверите чачкалицом. Поновите поступак четири пута. Печене коре прекријте обаветно чистом крпом да се не суше.
Можете и испећи и две коре, од дупло састојака, у већем правоугаоном плеху па обе поделити на пола и добити четири.
За фил умутите 12 жуманца и 12 кашика шећера миксером па ту смесу скувајте на пари. Пред крај кувања додајте чоколаду и мешајте док се не истопи. Оставите да се охлади. Путер пенасто умутите и додајте филу, сједините мутећи миксером.
Филујте редом док имате материјала, кора треба да вам је последња. Оставите торту да се стегне, најбоље да преноћи, а сутрадан декоришите по жељи.
Предлог за декорацију:
Умућени чоколадни ганаш који ћете направити тако што ћете слатку павлаку загрејати до кључања, а онда јој додати чоколаде и све то истопити. Оставите га да се скрох охлади, а онда га умутите кратко миксером.
Премажите торту и по ободима поспите орасима.
Пријатно!
Коментари
Постави коментар