Пастрмка из рерне

ПАСТРМКА ИЗ РЕРНЕ 





Никад се није десило да пробам неку рибу, а да ми се не допадне. Волим све врсте рибе и различите начине спремања али ми је пастрмка са роштиља међу фаворитима. Како ми роштиљ није увек опција, нарочито у зимском периоду, пронашла сам рецепт који је по укусу најсличнији оној печеној на роштиљу. Споља хрскава, унутра сочна и пуна зачина, пастрмка из рерне спрема се крајње једноставно. Само пратите кораке и нема шансе да не успе.


Састојци:

  • 4 веће пастрмке
  • мешавина зачина по укусу (морска со, бибери, бели лук у праху, алева паприка, рузмарин...)
  • маслиново уље 
  • 100 мл белог вина

Припрема:

Рибу очистите и добро оперите. Утрљајте зачине које сте помешали добро у сваку рибу, унутра и споља и оставите их тако неко време у фрижидеру. Што дуже, то боље, али довољно је и сва сата.
Пре печења рибу поређајте у плех, попрскајте маслиновим уљем и затворите плех алуминијумском фолијом.
Пеците у рерни загрејаној на 200 степени око 45 минута, а онда склоните фолију, окрените рибу и прелијте белим вином.
оставите да се пече још 15-20 минута док не ухвати лепу корицу.

Пријатно!

Коментари

Популарни постови