Свињски гулаш са белим вином и печеном паприком

СВИЊСКИ ГУЛАШ СА БЕЛИМ ВИНОМ И ПЕЧЕНОМ ПАПРИКОМ






Јело чији је изглед дијаметрално супротан од укуса. Не кажем да не изгледа лепо, неко просто фотографија не може да дочара укус и мирис. :)


Састојци:


  • 2  веће главице црног лука
  • 2 чена белог лука
  • равна кашика масти
  • морска со по укусу
  • ловоров лист
  • 3-4 печене паприке
  • 400 гр свињског меса
  • 200 мл воде
  • 100 мл белог вина
  • алева паприка
  • бибер

Припрема:


Лук исецкајте, посолите и пржите на масти док не омекша. Паприку очистите, исецкајте на коцкице па додајте луку и промешајте. Пржите кратко тако да паприка пусти сок. Додајте уситњен бели лук и месо исечено на коцкице. Кад месо пусти сокове, налијте водом, поклопите и оставите да се кува на лаганој ватри све док месо не буде мекано. Онда додајте бело вино, кашику алеве паприке, може и чили у праху ако волите љуто и бибер. Нека се крчка док течност не испари.
Месо је толико мекано и сочно, распада се.





Служите уз пире кромпир, пиринач или тестенину, или једите самостално уз салату.

Пријатно!



Коментари

Популарни постови