Свињски гулаш са белим вином и печеном паприком
СВИЊСКИ ГУЛАШ СА БЕЛИМ ВИНОМ И ПЕЧЕНОМ ПАПРИКОМ
Јело чији је изглед дијаметрално супротан од укуса. Не кажем да не изгледа лепо, неко просто фотографија не може да дочара укус и мирис. :)
Састојци:
- 2 веће главице црног лука
- 2 чена белог лука
- равна кашика масти
- морска со по укусу
- ловоров лист
- 3-4 печене паприке
- 400 гр свињског меса
- 200 мл воде
- 100 мл белог вина
- алева паприка
- бибер
Припрема:
Лук исецкајте, посолите и пржите на масти док не омекша. Паприку очистите, исецкајте на коцкице па додајте луку и промешајте. Пржите кратко тако да паприка пусти сок. Додајте уситњен бели лук и месо исечено на коцкице. Кад месо пусти сокове, налијте водом, поклопите и оставите да се кува на лаганој ватри све док месо не буде мекано. Онда додајте бело вино, кашику алеве паприке, може и чили у праху ако волите љуто и бибер. Нека се крчка док течност не испари.
Месо је толико мекано и сочно, распада се.
Служите уз пире кромпир, пиринач или тестенину, или једите самостално уз салату.
Пријатно!
Коментари
Постави коментар