Интегрална фокача

ИНТЕГРАЛНА ФОКАЧА






Рецепт преузет са блога https://kototamo.blogspot.com/ и феноменалан је. Фокача је нешто што иначе радо једем и спремам, па ми је драго да сам открила и ову интегралну верзију. Једва сам чекала да одем у следећу набавку и купим маслине.

Састојци:
  • 200 гр спелтиног брашна
  • 150 гр пшеничног интегралног брашна
  • 1/3 коцкице квасца
  • 180 мл топле воде
  • 4 кашике маслиновог уља за тесто + за премазивање теста, то не мерим него сипам
  • маслине
  • бели лук
  • оригано
  • рузмарин
  • морска со




Припрема:


Уместите тесто тако што ћете квасац растопити у води, помешати брашна и додати им со, истопљен квасац и маслиново уље. 





Месите кашиком док је лепљиво, а после дорадите рукама.




Оставите тесто да одстоји тридесет минута на топлом, да надође.





Надошло тесто премесите и припремите папир за печење на коме ћете га развући. Укључите рерну да се греје на 200 степени.





Оклагијом растањите тесто на дебљину прста. И заједно са папиром пребаците у плех.



Премажите тесто маслиновим уљем.



Поређајте маслине, бели лук и поспите ориганом и гранчицама рузмарин и морском соли.





Пеците двадесетак минута. Зависи од рерне, проверавајте.





Пријатно!





Коментари

Популарни постови