Интегрална фокача
ИНТЕГРАЛНА ФОКАЧА
Рецепт преузет са блога https://kototamo.blogspot.com/ и феноменалан је. Фокача је нешто што иначе радо једем и спремам, па ми је драго да сам открила и ову интегралну верзију. Једва сам чекала да одем у следећу набавку и купим маслине.
Састојци:
- 200 гр спелтиног брашна
- 150 гр пшеничног интегралног брашна
- 1/3 коцкице квасца
- 180 мл топле воде
- 4 кашике маслиновог уља за тесто + за премазивање теста, то не мерим него сипам
- маслине
- бели лук
- оригано
- рузмарин
- морска со
Припрема:
Уместите тесто тако што ћете квасац растопити у води, помешати брашна и додати им со, истопљен квасац и маслиново уље.
Месите кашиком док је лепљиво, а после дорадите рукама.
Оставите тесто да одстоји тридесет минута на топлом, да надође.
Надошло тесто премесите и припремите папир за печење на коме ћете га развући. Укључите рерну да се греје на 200 степени.
Оклагијом растањите тесто на дебљину прста. И заједно са папиром пребаците у плех.
Премажите тесто маслиновим уљем.
Поређајте маслине, бели лук и поспите ориганом и гранчицама рузмарин и морском соли.
Пеците двадесетак минута. Зависи од рерне, проверавајте.
Пријатно!
Коментари
Постави коментар