Интегралне макароне са шампињонима

ИНТЕГРАЛНЕ МАКАРОНЕ СА ШАМПИЊОНИМА




Ових дана сам сва у размишљањима шта од хране понети на посао. Кад све ово прође, волела бих да ми остане навика да на посао носим скуван оброк и заобиђем све пекаре, брзе хране и доставе. 
Паста је згодан избор за спаковати у чинијицу, а варијанти је пуно.

Састојци:


  • 250 гр интегралних макарона
  • 400 гр шампињона
  • главица црног лука
  • 250 мл соса од парадајза
  • 50 гр биљног качкаваља
  • оригано
  • босиљак
  • бибер

Припрема:

Макароне скувајте у посољеној води. Лук продинстајте на мало маслиновог уља, додајте морску со, печурке (уместо шампињона можете и друге врсте, или комбинацију, него их ја сада немам при руци) и оставите да се динстају уз повремено мешање. Кад печурке буду мекане, додајте сос од парадајза (из конзерве, тетрапака, флаше или уситњени свежи парадајз) и укувајте га кратко. На крају додајте куване макароне и зачине. 
Преко сервираних макарона нарендајте биљни качкаваљ (или обичан или поспите  пармезан).

Пријатно!

Коментари

Популарни постови