Интегралне макароне са шампињонима
ИНТЕГРАЛНЕ МАКАРОНЕ СА ШАМПИЊОНИМА
Састојци:
Ових дана сам сва у размишљањима шта од хране понети на посао. Кад све ово прође, волела бих да ми остане навика да на посао носим скуван оброк и заобиђем све пекаре, брзе хране и доставе.
Паста је згодан избор за спаковати у чинијицу, а варијанти је пуно.
Састојци:
- 250 гр интегралних макарона
- 400 гр шампињона
- главица црног лука
- 250 мл соса од парадајза
- 50 гр биљног качкаваља
- оригано
- босиљак
- бибер
Припрема:
Макароне скувајте у посољеној води. Лук продинстајте на мало маслиновог уља, додајте морску со, печурке (уместо шампињона можете и друге врсте, или комбинацију, него их ја сада немам при руци) и оставите да се динстају уз повремено мешање. Кад печурке буду мекане, додајте сос од парадајза (из конзерве, тетрапака, флаше или уситњени свежи парадајз) и укувајте га кратко. На крају додајте куване макароне и зачине.
Преко сервираних макарона нарендајте биљни качкаваљ (или обичан или поспите пармезан).
Пријатно!
Коментари
Постави коментар