Посна баклава
ПОСНА БАКЛАВА
Предлог за посни дезерт који се брзо и лако спрема, а још брже једе. :)
Састојци:
- 500 гр кора за баклаву
- 400 гр млевених ораха
- 150 гр сувог грожђа
- 500 мл воде
- 500 гр шећера
- 1 лимун
Припрема:
Орахе и суво грожђе помешајте, коре одвојите, преклопите на пола. На дну ставите 2-3 кашике припремљене смесе и мотајте чврсто у троугао. Ређајте у плех. Загрејте рерну на 200 степени. Пре печења можете премазати сваки троугао са мало уља, а и не морате. Ако прескочите овај корак, биће посне на води.
Пеците двадесетак минута. Оставите их да се охладе док спремите прелив.
Кувајте воду и шећер док не постане лепљиво. Десет до петнаест минута од кад крене да ври. Пред крај додајте кришке опараног лимуна. Хладне баклаве прелијте врућим преливом и оставите да се охладе и упију.
Пријатно!
Коментари
Постави коментар