Посна баклава

ПОСНА БАКЛАВА




Предлог за посни дезерт који се брзо и лако спрема, а још брже једе. :)


Састојци:

  • 500 гр кора за баклаву
  • 400 гр млевених ораха
  • 150 гр сувог грожђа
  • 500 мл воде
  • 500 гр шећера
  • 1 лимун

Припрема:

Орахе и суво грожђе помешајте, коре одвојите, преклопите на пола. На дну ставите 2-3 кашике припремљене смесе и мотајте чврсто у троугао. Ређајте у плех.  Загрејте рерну  на 200 степени. Пре печења можете премазати сваки троугао са мало уља, а и не морате. Ако прескочите овај корак, биће посне на води.
Пеците двадесетак минута. Оставите их да се охладе док спремите прелив.

Кувајте воду и шећер док не постане лепљиво. Десет до петнаест минута од кад крене да ври. Пред крај додајте кришке опараног лимуна. Хладне баклаве прелијте врућим преливом и оставите да се охладе и упију.

Пријатно! 




Коментари

Популарни постови