Ролат са бананама

РОЛАТ СА БАНАНАМА





Кад год не знамо шта бисмо направили, избор некако увекк падне на класични ролат са бананама. Једноставно се прави и сви га волимо. Ово је наш избор за овогодишњи ускршњи дезерт. У складу са ситуацијом, од састојака које смо имали при руци. 




Састојци:



  • 8 јаја
  • 10 кашика шећера
  • 10 кашика ораха
  • 3 кашике брашна
  • 4 банане
  • 600 мл млека
  • 6 кашика оштрог брашна или густина
  • 250 гр шећера
  • 250 гр путера
  • ораси за декорацију

Припрема:

Јаја пенасто умутите са шећером па додајте орахе и брашно. Због облика ролата потребан је четвртасти плех, наш је димензија 30x33 цм. Обложите га папиром и равномерно распоредите смесу. Пеците двадесетак минута на 200 степени.

За то време скувајте фил. Одвојите 500 мл млека и ставите да се кува са шећером. Посебно размутите брашно у 100 мл млека и кад крене да ври додајте у танком млазу припремљену смесу све време мешајући да се фил скува без грудвица.
Оставите га да се скроз охлади. 

Печену кору по вађењу из рерне пребаците на влажну крпу. Скините папир за печење и увијте у форму ролата.

Путер пенасто умутите и додајте хладном филу. 
На кору распоредите половину фила, мало од краја поређајте банане, две по две, и уролајте ролат тако да спој буде одоздо. Премажите га преосталим филом и оставите да се стегне.
Декоришите орасима.




Пријатно!

Коментари

Популарни постови