Проја из тигања
ПРОЈА ИЗ ТИГАЊА
Здрав доручак је обавезан део моје исхране. То подразумева укусан и јачи оброк који ће ме држати ситом све до ручка. Посебно волим овакве рецепте за чију је припрему потребно мало времена и могу се спаковати за посао. Ако и ви желите идеје за здраве оброке обавезно их потражите на блогу http://mojih365dana.rs/ код дивне Дејане са кога је и овај рецепт.
Састојци:
- 3 јаја
- мало соли
- 15 кашика паленте
- 5 кашика киселе павлаке
- масноћа за печење
Припрема:
Јаја умутите виљушком, посолите па додајте паленту и све лепо сједините.
На крају додајте павлаку и умутите у уједначену смесу.
Тигањ загрејте са масноћом коју користите. Код нас је то свињска маст. Преручите смесу, смањите температуру и поклопите. Кад је доња страна печена пажљиво окрените проју као да окрећете палачинку. И то је то, ништа једноставније, само водите рачуна да температура не буде јака да не би загорело.
Ово је основни рецепт коме по жељи можете додати разне додатке. Комбинујте и играјте се. Од ове количине имате доручак за неколико особа. Кад правим само за себе, довољна је једна трећина мере.
Коментари
Постави коментар